Ρωσία: Ποινή φυλάκισης 9,5 ετών στην Γκραίνερ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Ρωσία: Ποινή φυλάκισης 9,5 ετών στην Γκραίνερ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Ένοχη έκρινε την Πέμπτη ρωσικό δικαστήριο την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκραίνερ για κατοχή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τιμωρώντας της  με ποινή φυλάκισης εννιά ετών.

Η Γκράινερ είχε συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας, καθώς είχε στις αποσκευές της φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης.

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα «σταρ» του WNBA είχε δηλώσει ένοχη, λέγοντας ότι: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω με την απόφασή σας να μην τελειώσετε τη ζωή μου».

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τον προεδρεύοντα δικαστή να την καταδικάσει με την πιο «βαριά» ποινή, αυτή της κάθειρξης 9,5 ετών. Τελικά, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση εννιά ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κυβέρνηση της ΗΠΑ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την αντίστοιχη της Ρωσίας, για την ανταλλαγή της Γκράινερ με Ρώσο κρατούμενο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πρότυπο της προ μηνών ανταλλαγής του πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ με τον Ρώσο πολίτη Κονσταντίν Γιαροσένκο, ο οποίος εξέτιε ποινή 20ετούς κάθειρξης στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών.

Επιπλέον, πριν λίγες ημέρες οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με αντικείμενο πρόταση για την απελευθέρωση δύο Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στη Ρωσία, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από την Ουάσιγκτον Ρώσου εμπόρου όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Λαβρόφ για την ανταλλαγή κρατουμένων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter