Ρωσία: Προς lockdown η Μόσχα – Σύσταση στους ηλικιωμένους να μείνουν στα σπίτια τους

Ρωσία: Προς lockdown η Μόσχα – Σύσταση στους ηλικιωμένους να μείνουν στα σπίτια τους

Να παραμείνουν στο σπίτι για τέσσερις μήνες, συστήνουν οι αρχές της πόλης της Μόσχας στους ηλικιωμένους συστήνοντας στις επιχειρήσεις να βάλουν τουλάχιστον το 30% του προσωπικού να εργάζεται από το σπίτι, καθώς παρατηρείται αύξηση νέων κρουσμάτων και θανάτων λόγω της COVID-19 στη Ρωσία.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε στο μπλογκ του ότι μεταξύ των ατόμων που πέθαναν στην Μόσχα λόγω του κορονοϊού, το 86% ήταν ηλικιωμένοι, οι οποίοι κατά κανόνα δεν είχαν εμβολιασθεί.

Ο Σομπιάνιν είπε ότι επαναλαμβάνεται η περσινή ιστορία, όταν τον Σεπτέμβριο άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα, με την έξαρση να φθάνει στην κορύφωση της τον Δεκέμβριο.

Οι νέοι κανόνες στη ρωσική πρωτεύουσα τίθενται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της πόλης της Μόσχας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.015 θάνατοι, ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας και 33.740 νέα κρούσματα.

Η συχνότητα εμφάνισης της νόσου Covid-19 μεταξύ των ανηλίκων στη Ρωσία έχει πολλαπλασιαστεί, με τους μισούς να έχουν κλινικά συμπτώματα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Σε σχέση με το προηγούμενο έτος η νοσηρότητα των παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών έχει επίσης αυξηθεί πολλαπλάσια και περίπου τα μισά [από τα περιστατικά] έχουν έντονα κλινικά συμπτώματα. Γι’ αυτό τον λόγο και η επιβάρυνση της παιδιατρικής διεύθυνσης έχει αυξηθεί σήμερα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter