Ρωσία: Ρεκόρ κερδών από εξαγωγές ορυκτών καυσίμων

Ρωσία: Ρεκόρ κερδών από εξαγωγές ορυκτών καυσίμων

Η Ρωσία αναμένει φέτος πρόσθετα έσοδα ύψους 13,7 δισ. ευρώ από την εξαγωγή ορυκτών καυσίμων.

«Αναμένουμε έως και ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια περισσότερα σε έσοδα από πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, στην κρατική τηλεόραση.

Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, η Ρωσία συνεχίζει να μετρά υψηλή κερδοφορία από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ρωσική κυβέρνηση θέλει να ξοδέψει τα επιπλέον έσοδα φέτος αντί να τα αποταμιεύσει, είπε ο Σιλουάνοφ. Τα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν σε «πρόσθετες πληρωμές» για συνταξιούχους και οικογένειες με παιδιά και για «ειδικές επιχειρήσεις» στην Ουκρανία, είπε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.

«Έχουμε τους πόρους», διαβεβαίωσε. Η Ρωσία εισπράττει ποσά ρεκόρ από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, κυρίως επειδή οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες αλλά δεν έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής να διακόψουν σταδιακά την αγορά ρωσικού πετρελαίου, κυρίως λόγω της άρνησης της Ουγγαρίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter