Ρωσία: Σειρά ψυχιατρικών εξετάσεων για τον 19χρονο δράστη – Εννέα οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση

Ρωσία: Σειρά ψυχιατρικών εξετάσεων για τον 19χρονο δράστη – Εννέα οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση

Ο 19χρονος δράστης της επίθεσης σε σχολείο στην πόλη Καζάν του Ταταρστάν, Ιλνάζ Γκαλαβίγιεφ, θα υποβληθεί με εντολή της ανάκρισης, σε εξετάσεις από ειδικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους για να διαπιστωθούν τυχόν ιδιαιτερότητες στην συμπεριφορά του καθώς και τα κίνητρα της πράξης του, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στα όργανα επιβολής του νόμου.

«Είναι γνωστό — δήλωσε η ίδια πηγή — ότι μετά την δολοφονία των μαθητών και των δασκάλων ήταν έτοιμος να θέσει τέλος στην ζωή του αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και δεν του έδωσαν αυτήν την δυνατότητα».

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο δράστης , λίγο πριν πραγματοποιήσει την πράξη του δημιούργησε λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, στον οποίο περιέγραφε ότι ετοιμάζεται να επιτεθεί στο σχολείο και να σκοτώσει όσο πιο πολλούς βρισκόντουσαν εκεί.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, ο οποίος επισκέφθηκε το Καζάν, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στο νοσοκομείο παίδων της πόλης νοσηλεύονται 18 παιδιά, εκ των οποίων έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλα δύο σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Οκτώ παιδία τραυματίσθηκαν από τα πυρά, ενώ τα υπόλοιπα τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιών κατά την εκκένωση του κτιρίου.

Εννέα νεκροί από την ένοπλη επίθεση

Παρά το γεγονός πως οι πρώτες πληροφορίες από τη Ρωσία έκαναν λόγο για ύπαρξη δύο δραστών στην επίθεση σε σχολείο του Καζάν, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Ιλζάν Γκαλαβίγιεφ ενήργησε μόνος του.

Η ένοπλη επίθεση του Γκαλαβίγιεφ είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο εννέα ανθρώπων (επτά μαθητών και δύο ενηλίκων), με 21 άτομα να τραυματίζονται, οκτώ εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter