Σοϊγκού: Φόβοι Ρωσίας ότι οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιήσουν «βρόμικη βόμβα»

Σοϊγκού: Φόβοι Ρωσίας ότι οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιήσουν «βρόμικη βόμβα»

Τους φόβους της Ρωσίας ότι η Ουκρανία είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μία “βρόμικη βόμβα”, διατύπωσε ευθέως ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, συνομιλώντας με τους ομολόγους του σε Γαλλία και Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί επιβεβαίωσε σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι η Γαλλία διαβεβαίωσε τη Ρωσία για την επιθυμία της, αναφορικά με μία ειρηνική επίλυση της πολεμικής διαμάχης στην Ουκρανία.

Ο Λεκορνί ανέφερε επίσης, σε μία ανακοίνωσή του ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού εξέφρασε στον ίδιο, τους φόβους της Ρωσίας ότι η Ουκρανία είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μία “βρόμικη βόμβα”.

Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι η Γαλλία αρνήθηκε να συρθεί σε οποιαδήποτε μορφή κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία. Ειδικότερα, με έμφαση στις πυρηνικές επιλογές και ότι ο Λεκορνί προγραμματίζει να έχει σύντομα συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Επικοινωνία Σοϊγκού – Γουάλας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Στο επίκεντρο της επικοινωνίας βρέθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Ο Σοϊγκού είπε στον Γουάλας ότι η Ρωσία ανησυχεί για το ενδεχόμενο το Κίεβο να προετοιμάζεται για τη χρήση μιας “βρόμικης βόμβας” στην Ουκρανία, ενώ τον ισχυρισμό αυτό επανέλαβε νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος και στους υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας απέρριψε τους ισχυρισμούς του ρώσου ομολόγου του ότι οι δυτικές χώρες διευκολύνουν το σχέδιο του Κιέβου για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. «Ο υπουργός Αμυνας απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μεγαλύτερη κλιμάκωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter