Ρωσία: Θα στείλει δωρεάν λιπάσματα στην Αφρική από ποσότητες που έχουν αποκλειστεί σε δυτικές χώρες

Ρωσία: Θα στείλει δωρεάν λιπάσματα στην Αφρική από ποσότητες που έχουν αποκλειστεί σε δυτικές χώρες

Η ρωσική εταιρία παραγωγής λιπασμάτων Uralchem-Uralkali συμφώνησε με την Ολλανδία, την Εσθονία και το Βέλγιο να προσφέρει φορτία λιπασμάτων που έχουν αποκλειστεί στις χώρες αυτές στην Αφρική, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επικεφαλής της Uralchem Ντμίτρι Κονιάεφ δήλωσε ότι ο όμιλος «συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για να οργανώσει δωρεάν διανομές στην Αφρική με περισσότερους από 262.000 τόνους λιπασμάτων» που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε χώρες της ΕΕ.

Η Ολλανδία δήλωσε χθες ότι ύστερα από αίτημα των Ηνωμένων Εθνών θα επιτρέψει την αποστολή στο Μαλάουι 20.000 τόνων ρωσικών λιπασμάτων που παραμένουν στο λιμάνι του Ρότερνταμ λόγω των κυρώσεων σε βάρος Ρώσου ιδιώτη, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.

Το TASS ανέφερε ότι όρος της συμφωνίας ήταν ότι το πρόσωπο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις καθώς και η ρωσική εταιρία δεν θα αποκομίσουν κανένα κέρδος από τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με το TASS, ο Κονιάεφ δήλωσε ότι επιτεύχθηκαν συμφωνίες για την εξαγωγή λιπασμάτων που παραμένουν αποκλεισμένα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Εσθονία, χωρίς όμως να δίνει διευκρινίσεις για τις ποσότητες από κάθε χώρα ή για τους προορισμούς των φορτίων στην Αφρική.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, το πρώτο φορτίο λιπασμάτων αναμένεται να αποσταλεί στο Μαλάουι την επόμενη εβδομάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter