Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα για συγκέντρωση στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα για συγκέντρωση στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα ως «ψευδή είδηση χαμηλής ποιότητας» ένα δημοσίευμα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια ρωσική στρατιωτική συγκέντρωση κοντά στην Ουκρανία, δηλώνοντας ωστόσο ότι ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της Μόσχας το πού μετακινεί τα στρατεύματα στο έδαφός της.

«Η ποιότητα αυτών των δημοσιευμάτων δεν αξίζει σχολιασμού, γενικά δεν αξίζει να τους δίνει κανείς προσοχή. Αναφερόνται στα σύνορα με την Ουκρανία και δείχνουν τα σύνορα με την Λευκορωσία. Η ίδια η ποιότητα με τον καλύτερο τρόπο επιβεβαιώνει ότι δεν χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο για τέτοιου είδους χαμηλής ποιότητας ψευδείς ειδήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Politico.

Η αμερικανική ιστοσελίδα Politico έγραψε ότι δορυφορικές φωτογραφίες, που ελήφθησαν από εμπορικό δορυφόρο τη Δευτέρα, επιβεβαίωσαν πρόσφατες αναφορές ότι η Ρωσία συγκεντρώνει και πάλι στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με την Ουκρανία μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων αυτή την άνοιξη.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν έχει διαπιστώσει καμία ενίσχυση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ανατολικά σύνορα της χώρας, μετά από αναφορές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με τις στρατιωτικές κινήσεις της Μόσχας στην τεταμένη περιοχή.

«Δεν έχει παρατηρηθεί καμία πρόσθετη ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών μονάδων, όπλων και εξοπλισμού στα σύνορα της Ουκρανίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter