Ρωσία – Τουρκία: Οι ΥΠΕΞ ετοιμάζουν νέα τριμερή συνάντηση για τη Συρία

Ρωσία – Τουρκία: Οι ΥΠΕΞ ετοιμάζουν νέα τριμερή συνάντηση για τη Συρία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας συζήτησαν για τη διεξαγωγή μιας ακόμη τριμερούς συνάντησης των ΥΠΕΞ Τουρκίας-Συρίας-Ρωσίας σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, προσθέτοντας ότι η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι δυο υπουργοί συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία στην τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σε μια ένδειξη εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής μυστικών πληροφοριών της Τουρκίας συναντήθηκαν την Τετάρτη με τους Σύρους ομολόγους τους στη Μόσχα σε μια τριμερή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια συνάντηση στον δεκαετή πόλεμο στη Συρία.

Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μετά τη συνάντηση της Τετάρτης.

Το TRT Haber μετέδωσε σήμερα ότι δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ο τόπος διεξαγωγής της επόμενης τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter