Ρωσική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Ρωσική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Η ρωσική εφημερίδα RBC αποκάλυψε σήμερα (9/2) ότι η σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η εφημερίδα, ωστόσο, δεν γνωστοποίησε τις πηγές της.

Η είδηση για την αθλήτρια, η οποία έγινε στο Πεκίνο η πρώτη γυναίκα του καλλιτεχνικού πατινάζ που πέτυχε τετραπλή περιστροφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, διέρρευσε αργά το βράδυ, ενώ η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Καμία άλλη αθλήτρια δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του αθλήματος και στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τους Βρετανούς που περιέγραφαν τον αγώνα για λογαριασμό του Eurosport να… παραμιλούν. «Θα είναι κάτι για το οποίο θα μιλάμε για τα επόμενα 100 χρόνια» ανέφεραν χαρακτηριστικά λίγο πριν κάνει το δεύτερο άλμα της με τετραπλή περιστροφή, για να πάρει σκορ 178.92.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter