Ρωσικό αεροσκάφος έκανε παράκαμψη… 15.163 χλμ για να παραλάβει διπλωμάτες από Ισπανία και Ελλάδα

Ρωσικό αεροσκάφος έκανε παράκαμψη… 15.163 χλμ για να παραλάβει διπλωμάτες από Ισπανία και Ελλάδα

Μια τεράστια παράκαμψη πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων αναγκάστηκε να κάνει το ρωσικό αεροσκάφος προκειμένου να παραλάβει τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα και την Ισπανία εξαιτίας της απαγόρευσης ρωσικών πτήσεων που έχουν επιβάλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον εναέριο χώρο τους.

Το συνολικό μήκος των πτήσεων ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από την τρέχουσα μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει ο εξειδικευμένος ιστότοπος flightradar.

 

«Ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα έκαναν μία μοναδική εξαίρεση για την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις έκαναν τον γύρο άλλων χωρών όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση» ανέφερε ο ιστότοπος. «Το συνολικό μήκος των πτήσεων ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη για να φτάσει από τη Μόσχα στην Ισπανία, το αεροσκάφος έπρεπε να παραμείνει σε διεθνή εναέριο χώρο. Κατά την επιστροφή του από την Μαδρίτη ακολούθησε απευθείας πορεία εκτός του ισπανικού εναέριου χώρου και διέσχισε τη Βόρεια Αφρική και τις ακτές της Μεσογείου, αποφεύγοντας τον εναέριο χώρο της Μάλτας και της Ιταλίας. Αφού πέρασε από τη Λιβύη στην Αίγυπτο, η πτήση στράφηκε βόρεια για προσέγγιση στην Αθήνα.

Η πτήση επιστροφής από την Αθήνα οδήγησε το αεροσκάφος σε φιλικό κυρίως εναέριο χώρο. Η Τουρκία συνέχισε να επιτρέπει την πρόσβαση στα ρωσικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών πτήσεων προς τουρκικούς προορισμούς. Μόλις βγήκε από τον τουρκικό εναέριο χώρο, η πτήση συνέχισε ανατολικά, αποφεύγοντας την περιοχή του ρωσικού εναέριου χώρου κοντά στην Ουκρανία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter