Ρωσική απειλή: «Ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ρωσική απειλή: «Ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κλιμακώνει ακόμα περισσότερο τη ρητορική της η Ρωσία καθώς προειδοποιεί με… Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε σίγουρα κλιμάκωση σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας την ένταση.

«Προφανώς βασίζονται σε αυτό, να δημιουργήσουν μιντιακό θόρυβο και να προσελκύσουν ξανά την προσοχή πάνω τους», πρόσθεσε ο Βενεντίκτοφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επανάλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι η Δύση βοηθώντας την Ουκρανία υποδηλώνει ότι «εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέβαλε στα τέλη Σεπτεμβρίου αίτημα προς το ΝΑΤΟ για την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία με ταχείες διαδικασίες.

Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια θα χρησιμοποιεί ρωσικά πυρηνικά καύσιμα

Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, θα χρησιμοποιεί ρωσικά πυρηνικά καύσιμα μόλις εξαντληθούν τα τρέχοντα αποθέματά του, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο αξιωματούχο της Rosenergoatom.

“Το καύσιμο που χρησιμοποιείται θα εξαντληθεί (…) το δικό μας θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον”, δήλωσε ο Ρενάτ Καρσάα σύμβουλος του γενικού διευθυντή της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter