Ρουβίκωνας: Εμείς χτυπήσαμε ξανά το Υπουργείο Περιβάλλοντος (video)

Ρουβίκωνας: Εμείς χτυπήσαμε ξανά το Υπουργείο Περιβάλλοντος (video)

Με ανάρτηση του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση Ρουβίκωνας, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές τα ξημερώματα της Κυριακής στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η επίθεση έγινε στις 05:30 το πρωί, όταν πέντε άτομα πλησίασαν το κτίριο του υπουργείου και αιφνιδίασαν τον φρουρό. Οι δράστες πέταξαν μπογιές στο κτίριο του υπουργείου, τόσο στην είσοδο όσο και σε άλλα σημεία.

Στην ανάρτηση τους μεταξύ άλλων  σημειώνουν:

«Επισκεπτόμαστε για δεύτερη φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα στην ίδια βδομάδα, αυτή τη φορά στα κεντρικά του, γιατί η λεηλασία του περιβάλλοντος δεν σταματά στους ΧΥΤΑ, παρά συνεχίζεται με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Ιόνιο και Κρήτη. Όπως έχουμε ξαναπεί, το περιβάλλον απειλείται σοβαρά από τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου που θέλουν να «στύψουν και τις πέτρες» για να βγάλουν κέρδος. 

Για αυτό, το περιβάλλον της Ηπείρου και του Ιονίου «παίζεται» σε παρτίδες μεταξύ ανελέητων εκμεταλλευτών γνήσιων παιδιών του καπιταλισμού, που στο όνομα του κέρδους δε λογαριάζουν τίποτα άλλο. Στην Ήπειρο παίρνουν θέση η ελληνική Energean Oil & Gas και η ισπανική Repsol με κοινοπραξία τους, μεριδίων 40% και 60% αντίστοιχα, για να στήσουν το τεράστιο «άρμεγμα» της γης, σε μία έκταση 4.187 τ. χλμ., περίπου δηλαδή το 3% της ελληνικής επικράτειας, που εμπεριέχονται 10 προστατευόμενες περιοχές Natura, ανάμεσα τους και ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου. Ποιος προστατεύει λοιπόν αυτές τις περιοχές; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των προστατευόμενων και σπάνιων οικοσυστημάτων»;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter