Ρουβίκωνας: Εννέα μήνες με αναστολή στον Γιώργο Καλαϊτζίδη

Ρουβίκωνας: Εννέα μήνες με αναστολή στον Γιώργο Καλαϊτζίδη

Σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή για το αδίκημα της διέγερσης για την διάπραξη κακουργημάτων για το οποίο δεν έχει καταδικαστεί ούτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Ο Καλαϊτζίδης είχε παραπεμφθεί και για ηθική αυτουργία σε φθορές για σχόλιο του facebook μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στον ΣΕΒ, αδίκημα για το οποίο αθωώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr το σκεπτικό της δίωξης ήταν πως ως ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έδινε κατευθύνσεις.

Κατά την ακροαματική διαδικασία επικράτησε ένταση όταν η Άννυ Παπαρούσου, συνήγορος του Γιώργου Καλαϊτζίδη, συγκρούστηκε με τον εισαγγελέα της έδρας. Η κ. Παπαρούσου χαρακτήρισε το αδίκημα εμφυλιοπολεμικό, ενώ αναφέρθηκε και σε κατάλοιπα της επταετίας στα νομικά και κοινωνικά πλαίσια. Η αποστροφή της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να γραφτούν στα πρακτικά όσα είπε η συνήγορος, πιθανόν για να κινήσει εις βάρος της πειθαρχικές διαδικασίες.

Σημειώνεται πώς είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο καταδικάζει κάποιον για το αδίκημα της διέγερσης για την διάπραξη κακουργημάτων για μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Γιώργος Καλαΐτζίδης έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook:

Πρίν λίγο έφυγα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Μου έριξαν 9 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ για την κατηγορία (χουντικής προέλευσης)της “διέγερσης για την διάπραξη κακουργημάτων ή διχόνοια”.Και η ποινή αυτή για μια ανάρτηση που έκανα στο Facebook για τον ΣΕΒ!

Ούτε ο Μιχαλολιάκος δεν καταδικάστηκε σε δίκη που είχε με την συγκεκριμένη κατηγορία.Ουσιαστικά δεν θυμάμαι κανέναν να έχει καταδικαστεί για “διέγερση” και ειδικά με τόσο μεγάλη ποινή.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΟΥΝΤΑ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter