«Ρουβίκωνες θα πεθάνετε» και κέλτικοι σταυροί έξω από τα σπίτια μελών του Ρουβίκωνα (Photos)

«Ρουβίκωνες θα πεθάνετε» και κέλτικοι σταυροί έξω από τα σπίτια μελών του Ρουβίκωνα (Photos)

Απειλητικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι έξω από τα σπίτια δύο μελών του Ρουβίκωνα σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε μέσω Facebook, ο Γιώργος Καλαϊτζιδης.

Συγκεκριμένα, ακροδεξιοί έγραψαν «Ρουβίκωνες θα πεθάνετε» ενώ δίπλα σχημάτισαν ναζιστικά σύμβολα, όπως τον κέλτικο σταυρό.

«Χτες το βράδυ,φασίστες έγραψαν απειλητικά συνθήματα έξω από τα σπίτια δυο συντρόφων μας. Εδώ και πολύ καιρό τα σπίτια των περισσοτέρων από μας είναι σε αστυνομικό κλοιό.Οι παρακολουθήσεις από την ασφάλεια είναι καθημερινές. Παίρνουν κάθε μέρα συντρόφους-σες μας από τον δρόμο και τους πάνε στην ΓΑΔΑ. Μας έρχονται συνέχεια κλήσεις με καινούργιες υποθέσεις και κατηγορίες.Τα μίντια συστηματικά ρίχνουν τόνους λάσπης στην ομάδα μας. Ο άρειος πάγος κάθε τρεις και λίγο κάνει έρευνες που μας αφορούν.Και τώρα έχουμε και τους ναζί κάτω από τα σπίτια μας.

Μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο: Ο Ρουβίκωνας θα περιφρουρήσει τα σπίτια και την ασφάλεια των μελών του.Και ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΟΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.»

Σχετικά με τον κέλτικο σταυρό

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κέλτικος σταυρός είναι η καλυμμένη σβάστικα που χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι νεοναζί. Τον κέλτικο σταυρό χρησιμοποίησε ως σύμβολο κατατεθέν – αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την σβάστικα – της η γερμανική νεοναζιστική οργάνωση Volkssozialistische Bewegung Deutschlands, που δρούσε από τη δεκαετία του ‘70 και κηρύχθηκε παράνομη το 1982. Η ίδια απόφαση απαγόρευσε και την χρήση του κέλτικου σταυρού ως πολιτικό σύμβολο. 

«Ο κέλτικος σταυρός είναι το συμβολικό υποκατάστατο για τον απαγορευμένο αγκυλωτό σταυρό», γράφει χαρακτηριστικά η Margitta-Sybille Fahr σε επίσημο εγχειρίδιο του γερμανικού κράτους. 

Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν, που μέλη της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη ναζιστική τους αμφίεση  έχουν επικαλεστεί πως ο κέλτικος σταυρός δεν έχει κάποιο πολιτικό προσδιορισμό. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter