«Ρουκέτες» Μελισσανίδη κατά Μαρινάκη: «Όλα ήταν μιλημένα, όλα ήταν στημένα»

«Ρουκέτες» Μελισσανίδη κατά Μαρινάκη: «Όλα ήταν μιλημένα, όλα ήταν στημένα»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε ως μάρτυρας στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην υπόθεση της «Συμμορίας» που δρούσε στο ποδόσφαιρο και έριξε… ρουκέτες κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Υποστήριξε πως από το 2010 μέχρι το 2016 ήταν «όλα μιλημένα και όλα στημένα», καθώς υπήρχε μία ποδοσφαιρική μαφία. Χαρακτήρισε «αρχικατίνα» τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή δεν πήγε στρατό, ενώ είπε ότι «με τον Μαρινάκη ήμασταν 25 χρόνια φίλοι, μου κήρυξε πόλεμο όταν ανέλαβα την ΑΕΚ. Η νοοτροπία του να μας πεθάνει όλους για να ζήσει αυτός».Αναλυτικά η κατάθεση του Δ. Μελισσανίδη:

«Θέλω να σας πω πολλά όχι μόνο με την κατάθεση που είχα κάνει. Είχα την πληροφορία ότι το Ολυμπιακός – Βέροια ήταν στημένο, το 3-0. Ο κ. Παναγόπουλος, ο στοιχηματικός αναλυτής, το έχει καταθέσει αυτό. Εσείς τον βάλατε και το ερεύνησε. Ο στοιχηματισμός έφτασε τα 6 εκατ. Τόσα λεφτά δεν παίζονται ούτε στο Ρεάλ – Μπαρτσελόνα.

Το ομολόγησαν παίκτες, ο Γεωργέας και ο προπονητής του. Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο 40 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια για πρώτη φορά στην ιστορία της ιδρύσεως του αθλητισμού, ο πρωταθλητής έβγαινε από τον Νοέμβριο. Ήταν όλα μιλημένα και στημένα, πιο στημένα δεν γινόταν.

Το 2012 έγινε η συνάντηση στο Χίλτον, του Μαρινάκη με τους παράγοντες της ΕΠΟ. Το θέμα ήταν πώς θα φάνε τον προηγούμενο πρόεδρο και να βάλουνε τον Σαρρή. Ο Σαρρής ήταν το εργαλείο τους. Συνεννοήθηκαν ο Σταθόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Κουρίδης, ο Προύντζος κλπ. Ο Χρήστος Σάββας κατήγγειλε ότι οι πίνακες ήταν μιλημένοι, παράνομοι.

Ήταν οι σύμβουλοι της ΕΠΟ εκείνη την εποχή. Αυτοί που πήγαν στο ραντεβού ήταν πρόεδροι Ενώσεων. Δεν ξέρω αν ήταν επιλήψιμο. Εσείς θα το κρίνετε. Αυτόματα μετά έφυγε ο Πιλάβιος, μπήκε ο Σαρρής στην ΕΠΟ. Ολα ήταν μιλημένα.

Η ΕΥΠ τα κατέγραψε όλα, εγώ τις κασέτες διάβασα. Όταν μιλάει ο Μαρινάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του λέει να βάλει συγκεκριμένο διαιτητή… Όταν λέει ο Μαρινακης «αλλάξαμε την Εφέσεων και βγήκε όπως το θέλαμε», εγώ τι να σας πω; Οι κασέτες της ΕΥΠ τα λένε.

Με τον Ζωγράφο έγινε το μεγάλο έγκλημα, τότε έγιναν τα κανονικά εγκλήματα, είχαν βάλει τον Ζωγράφο που κάποια στιγμή μάθαμε ότι κάποιος τον χτύπησε. Τον πρώτο άνθρωπο που ειδοποίησε ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο Σαρρής. Και δηλώνει ο Ζωγράφος ότι τον απείλησε ένας άγνωστος και μετά βγήκαν και είπαν ότι εγώ τον χτύπησα. Μου έκαναν μήνυση που αθωώθηκα. Φτάσανε μέχρι τον Άρειο Πάγο για να γυρίσει η υπόθεση και να δικαστεί. Για τέτοια μαφία μιλάμε, κανονική μαφία.

Τέσσερις μέρες μετά καταθέτει εναντίον μου ο Μπουτζιόλης ότι τον απείλησα. Τον είχαν σε όλες τις επιτροπές της ΕΠΟ. Στην οργανωμένη αυτή σκευωρία κατέθεσαν οι ίδιοι μάρτυρες. Οι ίδιοι μάρτυρες στην ίδια συμβολαιογράφο, αθωώθηκα και στα δύο. Ήμουν ένας από αυτούς που κυνήγησε την εγκληματική οργάνωση και την κυνηγάω και τώρα.

Ο Μπριάκος και ένας άλλος έκανε τους ορισμούς, ήταν όλοι μιλημένοι. Ο Ντάλας τον φέρανε για βιτρίνα, μπροστινός και να καλύπτει τα εγκλήματα που έκαναν. Δεν έκανε τίποτα. Ξέρω ότι φώναξαν τον Χάκετ, έναν Αγγλο παλαίμαχο διαιτητή, του έδειξαν τα παιχνίδια και είπε ότι όλα ήταν στημένα.

Ξέρω ότι υπήρχαν πρόεδροι, παράγοντες που κατέθεσαν στις αρχές ότι το ποδόσφαιρο είναι βρομικό και μετά τους κυνήγησαν, όλη η Ελλάδα το ήξερε, στημένα ήταν όλα, πιο στημένα δεν γινόταν.

Ο Ζωγράφος ήταν εργαλείο τους, κανονικός υπάλληλος, ήταν όλοι μια ομάδα, βάλε αυτό τον παρατηρητή, αυτό τον διαιτητή. Δεν ξέρω ονόματα. Οι παρατηρητές ήταν μιλημένοι και πηγαίνανε να καλύψουν τους διαιτητές που έκαναν τα χειρουργεία.

Οσα λέω τα διάβασα στις κασέτες. Και από τις κασέτες τα έμαθα και από το σύστημα και από τους δημοσιογράφους. Ο Μαρινάκης μιλούσε, το ξέρω από τις κασέτες, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του είπε να βάλει διαιτητή, προπονητή στον Πανιώνιο, και προπονητές έβαζαν, τα λέει η ΕΥΠ, όχι εγώ».

Στην συνέχεια ο Δ. Μελισσανίδης απάντησε σε ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων και μεταξύ άλλων, είπε:

Για τον Γραμμένο και αν τον στήριξε: «Εγώ δεν στρατολογώ. Υπήρχαν Ενώσεις που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ήρθαν με τα υγιή στοιχεία. Εγώ δεν συναντήθηκα με καμία Ενωση. Τα δημοσιεύματα τα έγραφαν, τα ΜΜΕ τα δικά σας. Τρία χρόνια ο Γραμμένος, βγήκαν τρεις ομάδες πρωταθλήτριες, αυτό τα λέει όλα. Δεν κάναμε καμία χούντα όπως ήταν πριν».

Για συνάντηση με τον Σαββίδη: «Εγώ βλέπω ότι τα έχουν γυρίσει όλοι οι μάρτυρες. Με τον κ. Σαββίδη συναντήθηκα. Στις Ενώσεις πάω όταν με καλούν, κάποιες με βραβεύουν.

Για τον Μαρινάκη: «Με τον Μαρινάκη ήμουν 25 χρόνια φίλος και από τότε που πήρα την ΑΕΚ μου κήρυξε τον πόλεμο γιατί ήθελε να είναι αυτός και κανένας άλλος. Ο τραυματισμός Ζωγράφου ήταν στημένος και ήθελαν να με ενοχοποιήσουν και να με βγάλουν από τη μέση. Για συμμορία πρόκειται.

O Μαρινάκης είναι κατίνα. Δεν πήγε στρατό, κανείς δεν ξέρει γιατί δεν πήγε. Γιατί απαλλάχθηκε; Έκρυψαν και τον φάκελο. Γι’ αυτό είναι κατίνα, αρχικατίνα θα έλεγα.

Για τον Ζωγράφο: Αθωώθηκα γιατί ο Ζωγράφος έλεγε ότι τον έπαιρναν από ανώνυμο τηλέφωνο και όταν του άνοιξαν το τηλέφωνο, δεν βρήκαν κλήση με απόκρυψη και αθωώθηκα. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο για να τον ευχαριστήσω και να του δώσω συγχαρητήρια που έγινε αρχιδιαιτητής. Του είπα ότι βλέπω μυστήριες διαιτησίες.

Μιλούσα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ το 2014, ήθελα να φτιάξω την ομάδα μου. Θεσμικά όμως, δεν ήμουν τίποτα, χορηγός και οπαδός.

Ερώτηση για το επεισόδιο στο ΑΕΚ – Αρης από τη δικηγόρο του Ολυμπιακού: «Είμαι τιμωρημένος τι σχέση έχει αυτό με την υπόθεση. Εδώ ο πελάτης σας είναι αποκλεισμένος από το ποδόσφαιρο, δια παντός. Είμαι παράγοντας, έχω εκνευρισμούς, αυτή την περίοδο είμαι τιμωρημένος αλλά τηρώ την τιμωρία μου.

Για το αν έχει εμπάθεια στον Μαρινάκη: «Η σχέση μου με τον Μαρινάκη χάλασε γιατί το 2013 που πήρα την ΑΕΚ πίστευε ότι του χαλάσαμε τη μανέστρα και του την χαλάσαμε. Οι αντεγκλήσεις συνεχίζονται, αυτή είναι η νοοτροπία του να μας πεθάνει όλους για να ζήσει αυτός. Μαμά είπε στα 20 του, τα βρήκε όλα έτοιμα. Θα πεταχτούν τα κόκαλα του Λαμπράκη από τον τάφο. Οι κασέτες της ΕΥΠ μιλάνε, εγώ τι εμπάθεια να έχω».

Για τον Ζωγράφο και την επικοινωνία του με τον Μαρινάκη: «Οι γιατροί έλεγαν ότι δεν είχε πάει στον Ζωγράφο η αστυνομία. Ξέρω ότι πήγε ο Μαρινάκης με το Σαρρή. Το πρώτο που έπρεπε να κάνει ήταν να πάρει τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία και όχι τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Ο Σαρρής μάλιστα δήλωσε ότι τον ειδοποίησε η γραμματέας του Μαρινάκη και μαζί πήγαν να δουν το θύμα».

Για τους Παπακωνσταντίνου – Σαρρή: «Δεν γνωρίζω τον Παπακωνσταντίνου. Ο Σαρρής μίλησε με Μαρινάκη μία φορά σίγουρα, σύμφωνα με τις κασέτες. Ξέρω ότι μιλούσε ο Μαρινάκης με τον Σαρρή για τον ποιον διαιτητή θα βάλουν σε έναν αγώνα. Του είπε «έχει μπει αυτός και είμαστε εντάξει». Είναι δυνατόν να μιλάνε ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και να λένε ποιος διαιτητής θα μπει; Μην τρελαθούμε. Η κοινωνία σας έχει καταδικάσει. Όλη η Ελλάδα ξέρει».

Για το τι είπε στην ποινική δίκη: «Οι Ενώσεις και οι άνθρωποι που ήθελαν το καλό του ποδοσφαίρου, ήθελαν ξεσκαρτάρισμα. Δεν ήρθα σε καμία επαφή με κανένα πρόεδρο. Ήταν τόση η μπόχα που δεν άντεχε άλλο ο κόσμος και σας πήρε το ποτάμι. Είκοσι χρόνια το έπαιρνε ένας, με αυτή την ΕΠΟ, σε τρία χρόνια το πήραν τρεις».

Για τον Ντάλας: «Ο Ντάλας ήταν βιτρίνα, κανονική βιτρίνα. Μόλις έφυγε η εγκληματική οργάνωση, έφυγε κι αυτός».

Για τον Γκιρτζίκη: «Ηταν και αυτός μέσα στην οργάνωση. Ο Καραμελίδης ήταν και αυτός στην ομάδα, τα μαγείρευε όλα. Παράπονα πάντα θα υπάρχουν για διαιτητές. Εκεί όμως, μιλάμε για εγκλήματα, άλλο παράπονα και άλλο εγκλήματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter