Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει αίτηση για αποφυλάκιση – Συνεχίζονται οι έρευνες για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει αίτηση για αποφυλάκιση – Συνεχίζονται οι έρευνες για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, λίγες μόλις ώρες αφότου κρίθηκε προφυλακιστέα και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως επισήμανε μιλώντας στον Open το πρωί της Τετάρτης ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η 33χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας κρατείται σε κελί του πρώτου ορόφου των φυλακών Κορυδαλλού, υπό αυστηρή επιτήρηση. Η ίδια συνεχίζει να δηλώνει αθώα ενώ αφήνει αιχμές για τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Με αποδέκτη την εφημερίδα «Πελοπόννησος» (κατ’ επιθυμίαν της) μέσα από τη φυλακή -κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί- διαμέσου προσώπου που μίλησε προχθές μαζί της, της αποδίδεται η φράση: «Είμαι αθώα με αποδείξεις και είμαι στη φυλακή κι άλλοι έξω κάνουν πάρτι». Αυτό ερμηνεύεται από πολλούς ως αιχμή για τον Μάνο Δασκαλάκη με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Την ίδια στιγμή ο Μάνος Δασκαλάκης ετοιμάζεται, σήμερα ή αύριο, να πάει μαζί με τον δικηγόρο του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας. Θα τοποθετηθεί, δηλαδή, και επίσημα απέναντι από τη γυναίκα του, ως πολιτική αγωγή, ως κατήγορός της στην υπόθεση, αποδεχόμενος πως η σύζυγός του δικαιολογημένα κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Eν τω μεταξύ ο δικηγόρος της 33χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις τελευταίες εξελίξεις. Είπε ότι όντως η φυλακή την φοβίζει, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου εξέφρασε και σε εκείνον τους προβληματισμούς της και τις ενστάσεις της όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί. «Σε εμένα είπε ότι τη φοβίζει η φυλακή καθώς δεν είναι το πιο ασφαλές σημείο να βρίσκεται ο καθένας πόσο μάλλον η Ρούλα με την αρνητική δημοσιότητα. Έχουμε υποβάλλει αίτημα να προαυλίζεται μόνη της».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι στο άκουσμα της προφυλάκισης, «λύγισε, ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς». Πλέον αναμένεται να κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης. Η 33χρονη επαναλαμβάνει πως βρίσκεται άδικα στη φυλακή και ζητάει να αφεθεί ελεύθερη, για να συγκεντρώσει στοιχεία που όπως υποστηρίζει θα αποδείξουν την αλήθεια.

Τι αναμένεται στη συνέχεια

Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές και αναμένεται να δρομολογήσουν εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν το πόρισμα της επιτροπής που «ξεσκονίζει» την ιατροδικαστική έκθεση της 3,5 ετών Μαλένας προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ αναμένεται να καλέσουν και την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τζιόλα να καταθέσει για τα αίτια θανάτου της έξι μηνών Ίριδος. Στη συνέχεια, θα κληθούν για κατάθεση συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου και ειδικά η αδερφή της Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο θάνατο της Ίρις.

Την ίδια στιγμή αναζητείται πώς βρέθηκε η κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να αναζητηθούν πιθανοί συνεργοί. Για το λόγο αυτό, έχει δωθεί εντολή για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, τα λαπ τοπ και τους υπολογιστές, ακομα και την smart tv που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού στην Πάτρα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter