Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσαν Καρακούκης – Καλόγρηας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσαν Καρακούκης – Καλόγρηας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας 

Την πόρτα της 35ης ανακρίτριας πέρασαν, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης, στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία των δυο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι έχουν συντάξει τη νέα ιατροδικαστική έκθεση για τους δύο θανάτους.

Οι μάρτυρες παρέμειναν στο ανακριτικό γραφείο για περίπου 3 ώρες ο καθένας και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσαν ενώπιον της ανακρίτριας τα επιστημονικά τους συμπεράσματα.

Σημειώνεται πως στο πόρισμά τους, οι ιατροδικαστές έκαναν λόγο για ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών και αποκλείουν τα παθολογικά αίτια, πράγμα που συνέβαλε καθοριστικά στο να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία.

Μεταξύ άλλων στο πόρισμά τους οι δύο ιατροδικαστές ανέφεραν ότι «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των Ιατροδικαστών για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter