Έξαλλος ο Κλάους Γιοχάνις!

Ρουμανία: Ο πρόεδρος απορρίπτει την ιδέα των σοσιαλδημοκρατών για μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απέρριψε την ιδέα της μεταφοράς της ρουμανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ που ανακοινώθηκε χθες από τον Λίβιου Ντράγκνεα, ηγέτη των σοσιαλδημοκρατών που βρίσκονται στην εξουσία.

Ο αρχηγός του Κράτους «ούτε ενημερώθηκε ούτε ζητήθηκε η γνώμη του για την κίνηση αυτήν, η οποία δεν βασίζεται σε καμία αξιόπιστη αξιολόγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρουμανικής προεδρίας.

Η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Λίβιου Ντράγκνεα, που έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων, ανακοίνωσε ότι έχει ληφθεί απόφαση για την μεταφορά της πρεσβείας και ότι ξεκινούν οι διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «η πρωτοβουλία της κυβέρνησης μπορεί φυσικά...να αποτελεί την αρχή μίας διαδικασίας αξιολόγησης», η οποία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί «παρά μετά την ολοκλήρωση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

«Μεταφορά της πρεσβείας θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δηλώνει ο Κλάους Γιοχάνις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.