Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ρουμανία: Ο Σορίν Γκριντεάνου ορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Η επί εβδομάδες πολιτική αστάθεια της χώρας, που ακολούθησε τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου φαίνεται να έληξε σήμερα, έπειτα από τον διορισμό του Σορίν Γκριντεάνου του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην πρωθυπουργία.

Ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις υπέγραψε διάταγμα για τον διορισμό του 43χρονου μαθηματικού, πρώην αντιδημάρχου της πόλης Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία και πρώην υπουργού Επικοινωνιών, ο οποίος αναμένεται να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το κόμμα του κέρδισε άνετα στις πρόσφατες εκλογές και μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο, την κεντροδεξιά Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών ALDE, ένα μικρό κόμμα του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Καλίν Ταριτσεάνου, πιστός σύμμαχος των Σοσιαλδημοκρατών, διαθέτει 250 από τις 465 έδρες στα δύο Σώματα της βουλής

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.