Ρουμανία: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Ρουμανία: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Μια 86χρονη έγινε το εκατομμυριοστό πρόσωπο που εμβολιάστηκε για τον νέο κορονοϊό στη Ρουμανία, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές.

Την ένεση έκανε προσωπικά στην ηλικιωμένη ο συντονιστής της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης, ο Βαλέριου Γεοργίτα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Ο πρωθυπουργός Φλορίν Σίτου, επίσης παρών στον εμβολιασμό της γυναίκας, διαβεβαίωσε ότι το εγχείρημα, που άρχισε την 27η Δεκεμβρίου, «προχωράει καλά. Βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη». Πρόσθεσε πως σκοπός της κυβέρνησής του είναι να εγγυηθεί «πως θα συνεχίσουμε έτσι».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρουμανικής κυβέρνησης, επόμενος στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 10,4 εκατ. Ρουμάνοι ως τον Δεκέμβριο.

Το τρέχον διάστημα αξιοποιούνται δόσεις των τριών εμβολίων τα οποία έχουν λάβει άδειες κατεπείγουσας χρήσης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, αυτά των Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca.

Η Ρουμανία των 19,1 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει επίσημα ως αυτό το στάδιο πάνω από 20.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 808.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter