Ρουσφέτια «τέλος» – Συμφωνία κυβέρνησης με θεσμούς για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

Ρουσφέτια «τέλος» – Συμφωνία κυβέρνησης με θεσμούς για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

Τα εύσημα για το εύρος των μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση, απέδωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην υπουργό Διοικ. Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης.

Ήδη, έχει αρχίσει η ανταλλαγή κειμένων για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement) για τις περισσότερες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, που έχουν δρομολογηθεί, όπως η κινητικότητα και η αξιολόγηση.

Μόνη εκκρεμότητα παραμένει η τοποθέτηση των νέων γενικών διευθυντών και των διοικητικών γραμματέων των υπουργείων. Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι οι σχετικές προκηρύξεις θα ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου, ενώ η τοποθέτηση των διοικητικών γραμματέων, στη θέση των γενικών γραμματέων προσδιορίζεται να έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Επειδή η διαδικασία έχει υπερβεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το υπουργείο προσανατολίζεται στη μείωση της περιόδου «συνύπαρξης» με τους γενικούς γραμματείς σε περίπου τρεις μήνες αντί του εξάμηνου.

Σημειώνεται, ότι η επιλογή τους θα γίνει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, όπου έχουν εγγραφεί οι «προσοντούχοι» υπάλληλοι. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, υπό το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η αποκομματικοποίηση του κράτους, καθώς θα παύσει η πλήρωση αυτών των θέσεων από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα.

Για την αξιολόγηση του Δημοσίου, η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών ότι το υπουργείο σχεδιάζει η όλη διαδικασία να γίνει από το 2018 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα ενταχθούν τα ψηφιακά οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαχθεί το Δημόσιο από «άνωθεν» παρεμβάσεις και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου και όχι μνημονιακή υποχρέωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter