Ρώμη: Νέα προβλήματα για την δήμαρχο

Ρώμη: Νέα προβλήματα για την δήμαρχο

Ένα ακόμη πρόβλημα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς έχει να αντιμετωπίσει η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, καθώς απορρίφθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2017.

Αιτία σύμφωνα με τον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό είναι ότι ξεπερνά στο σύνολό του, τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με δηλώσεις τους στον Τύπο, τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής διαπίστωσαν ότι στην κατάρτιση του προϋπολογισμού δεν χρησιμοποιήθηκε η κατάλληλη, αναλυτική ορολογία και ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη πρόβλεψη για την αύξηση των εσόδων και των περιορισμό του παθητικού του δήμου. Έτσι, πρόκειται να δοθεί περιθώριο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του νέου έτους, για την επαναδιατύπωση του προϋπολογισμού, αλλά μέχρι τότε, οι δαπάνες του δήμου της Αιώνιας Πόλης θα είναι αυστηρά περιορισμένες.

Οι σχολιαστές κατηγορούν την Βιρτζίνια Ράτζι για έλλειψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών- ουσιαστικά, για «πολιτική ακινησία»- από την στιγμή που έξι μήνες μετά από την θριαμβευτική εκλογή της, δεν έχει λυθεί ούτε το πρόβλημα της ελλιπούς καθαριότητας της ιταλικής πρωτεύουσας.

Τα στελέχη των Πέντε Αστέρων απαντούν ότι κληρονόμησαν μια χρεοκοπημένη πόλη (τα συνολικά χρέη του δήμου αγγίζουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ) με εντυπωσιακή παρείσδυση της διαφθοράς στον ιστό της δημοτικής διοίκησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter