Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ρωσία: 52 οι νεκροί από υποκατάστατο αλκοόλ

Αυξάνονται οι νεκροί από την κατανάλωση λαδιού για μπάνιο ως υποκατάστατο αλκοόλ στην πόλη της Σιβηρίας Ιρκούτσκ. Όπως έγινε γνωστό σήμερα ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 52, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της περιοχής.

Ενώ 29 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Χθες, οι νεκροί ήταν 33.

Στη Ρωσία το φαινόμενο της κατανάλωσης  υποκατάστατων αλκοόλ ή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών είναι πολύ συχνό.Ιδιαίτερα τη  τελευταία διετία με την οικονομική ύφεση και την ακραία φτώχεια. Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων από το τελευταίο αυτό περιστατικό είναι ασυνήθιστα υψηλός.

Οι αρχές της πόλης Ιρκούτσκ, μίας πόλης περίπου 6.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 4184 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι συνέλαβαν δύο ύποπτους για τη διανομή των λαδιών για το μπάνιο.

Το προϊόν έφερε ετικέτα με προειδοποίηση για τον κίνδυνο κατάποσης, αλλά οι αρχές είπαν ότι τα θύματα την αγνόησαν και το κατανάλωσαν σα να ήταν αλκοόλ. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το λάδι για το μπάνιο περιείχε μεθυλική αλκοόλη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.