Ρωσία: 8,3 ευρώ θα πωλείται το εμβόλιο Sputnik-V εκτός Ρωσίας

Ρωσία: 8,3 ευρώ θα πωλείται το εμβόλιο Sputnik-V εκτός Ρωσίας

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού θα πωλείται στις χώρες του εξωτερικού στην τιμή των περίπου 10 δολαρίων (8,3 ευρώ), δήλωσε σήμερα στη συνέντυξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ.

«Θα πωλούμε το εμβόλιο περίπου σ’ αυτήν την τιμή που έχει ορισθεί αυτή τη στιγμή. Δεν θα έχουμε σημαντικά οφέλη από τα κέρδη, αλλά απλώς προσπαθούμε να αποσβέσουμε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργοί του εμβολίου θεωρούν ότι αυτό είναι ζήτημα ευθύνης ενώπιον της κοινωνίας.

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι η μία δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα στοιχίσει λιγότερο από 10 δολάρια στις διεθνείς αγορές. Για τους Ρώσους πολίτες ο εμβολιασμός είναι δωρεάν.

Η Γερμανία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδράμει στην παραγωγή του Sputnik-V

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γερμανία να συνδράμει στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V πριν λάβει την άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την δήλωση αυτή έκανε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στην on-line διάσκεψη «Ευρώπη-2021» που διοργάνωσαν οι εφημερίδες Die Zeit, Handelsblatt, Der Tagesspiegel και WirtschaftsWoche.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά αποτάθηκε στην γερμανική κυβέρνηση με την παράκληση να αξιολογήσει αν υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες στην Γερμανία παραγωγικές δυνατότητες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου. «Μπορούμε να συνδράμουμε εκείνους που θα παράσχουν στοιχεία στην παραγωγή του εμβολίου, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί στην Ευρώπη. Στην περίπτωση αυτή λειτουργούμε επίσης ως διαμεσολαβητές, επειδή αυτήν την πανδημία, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε σε τελική ανάλυση μόνο από κοινού», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

«Συνεργαζόμαστε επίσης και με την Ρωσική Ομοσπονδία στα θέματα αυτά εποικοδομητικά και επί του αντικειμένου», υπογράμμισε ο Σπαν. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η δυσκολία της παραγωγής του εμβολίου Sputnik-V σχετίζεται με το ότι περιέχει δύο τύπους αδενοίού, και ως εκ τούτου, όπως είπε, γίνεται λόγος για την παραγωγή δύο συστατικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter