Ρωσία: Αντιδράσεις για τις κατηγορίες ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Ρωσία: Αντιδράσεις για τις κατηγορίες ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας προανήγγειλε ο Μπαράκ Ομπάμα, που κατηγορεί τη χώρα για εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές και επιρροή του αποτελέσματος.

Η Μόσχα απαντά, χαρακτηρίζοντας ως αναξιοπρεπείς τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ περί ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων και υποκλοπών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

«Πρέπει είτε να σταματήσουν να μιλούν είτε επιτέλους να παρουσιάσουν κάποιου είδους απόδειξη», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε να αναλάβει δράση κατά της Ρωσίας για την φημολογούμενη εμπλοκή της στην προεκλογική περίοδο των αμερικανικών πρόεδρικών εκλογών.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση και θα το πράξουμε», είπε ο κ. Ομπάμα μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο των ΗΠΑ NPR.

Η Ρωσία κατηγορείται από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών ότι υπέκλεψε ηλεκτρονική αλληλογραφία του Δημοκρατικού Κόμματος και στενού συνεργάτη της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, κατηγορία την οποία η Ρωσία αρνείται.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει τα περί ρωσικής εμπλοκής και «βλέπει» δόλο από την πλευρά των Δημοκρατικών, λόγω της ήττας τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter