Ρωσία: Η αντιπολίτευση προαναγγέλλει διαδηλώσεις κατά του Πούτιν

Ρωσία: Η αντιπολίτευση προαναγγέλλει διαδηλώσεις κατά του Πούτιν

Η ρωσική αντιπολίτευση που στρέφεται κατά του Κρεμλίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να διοργανώσει τον επόμενο μήνα μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των συνταγματικών αλλαγών που προτείνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, για τις οποίες η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι του εξασφαλίζουν το δικαίωμα να κυβερνά εφ’ όρου ζωής.

Ο πολιτικός Ιλιά Γιάσιν, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook ότι η αντιπολίτευση θα υποβάλει αίτηση στον Δήμο της Μόσχας για να της δοθεί άδεια να πραγματοποιήσει στις 29 Φεβρουαρίου πορεία στην μνήμη του δολοφονηθέντος πολιτικού της αντιπολίτευσης Μπορίς Νεμτσόφ.

«Θα είναι μια πολιτική πορεία, βασικός στόχος της οποίας θα είναι να διακηρύξει την εναλλαγή στην εξουσία και να διαμαρτυρηθεί κατά του σφετερισμού της εξουσίας. Τελικά αυτό ήταν που επεδίωκε ο Μπορίς Νεμτσόφ και για αυτό έδωσε την ζωή του», έγραψε ο Γιάσιν.

Την απόφαση για την διεξαγωγή πορείας με συνθήματα κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης την οποία πρότεινε ο πρόεδρος Πούτιν, έλαβε η οργανωτική επιτροπή της πορείας στη μνήμη του Μπορίς Νεμτσόφ. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της οργάνωσης «Σολιντάρνοστι» (Αλληλεγγύη), του Ιδρύματος του Αλεξέι Ναβάλνι κατά της Διαφθοράς, του κόμματος «Γιάμπλακο» , του κόμματος «ΠΑΡΝΑΣ» , του Φιλελευθέρου Κόμματος και του «Κόμματος των Αλλαγών».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter