Ρωσία - Κορονοϊός: Ανοικτές ακόμα οι εκκλησίες - Έκκληση από το Φιλελεύθερο Κόμμα

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, καλεί την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να απαγορεύσει τις λειτουργίες και όλες της μαζικές θρησκευτικές εκδηλώσεις έως ότου τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού, και να ακολουθήσει το παράδειγμα των Μουσουλμάνων, των Καθολικών και άλλων δογμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η κοινοβουλευτική του ομάδα, την οποία ανάρτησε στην σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης telegram.

«Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας καλεί την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να απαγορεύσει τις μαζικές συναθροίσεις, τις λειτουργίες και τις δεήσεις έως ότου τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού. ¨Όλα αυτά συνιστούν παραβίαση των μέτρων καραντίνας και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πιστών, των συγγενών και των οικείων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας χαιρετίζει τις ενέργειες μια σειράς θρησκευτικών δογμάτων να αναστείλουν τις λειτουργίες στους δικούς τους χώρους λατρείας. «Θα επιθυμούσαμε, να πράξουν το ίδιο και οι Ορθόδοξοι. ¨Όμως προς το παρόν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει τις λειτουργίες, την μετάληψη, ενώ οι πιστοί φιλούν τις εικόνες και τα λείψανα. Αυτό, δεν πρέπει να γίνεται με κανένα τρόπο αυτή τη στιγμή, πρέπει να τηρούνται τα αυστηρά μέτρα της καραντίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπισθεί η επιδημία είναι η απομόνωση . «Όταν όμως οι άνθρωποι συναθροίζονται κατά εκατοντάδες σε έναν χώρο, ακόμη και με τις πιο αγαθές προθέσεις, αυτό δεν συνιστά απομόνωση, αλλά κολεκτιβοποίηση, που συμβάλλει στη διασπορά του ιού». Για αυτόν ακριβώς τον λόγο «καλούμε την ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να ακολουθήσει τον δρόμο που επέλεξαν οι Μουσουλμάνοι , οι Καθολικοί και άλλα δόγματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.