Ρωσία – Κορονοϊός: Ειδικά τούνελ απολύμανσης έχουν τοποθετηθεί για να προστατευθεί ο Πούτιν

Ρωσία – Κορονοϊός: Ειδικά τούνελ απολύμανσης έχουν τοποθετηθεί για να προστατευθεί ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προστατεύεται από τον νέο κορονοϊό από ειδικά τούνελ απολύμανσης, από τα οποία πρέπει να περάσει όποιος επισκέπτεται την προεδρική του κατοικία έξω από τη Μόσχα ή το Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ένα τέτοιο ειδικό τούνελ που έχει κατασκευαστεί από ρωσική εταιρεία που έχει την έδρα της στην πόλη Πένζα έχει τοποθετηθεί στην επίσημη προεδρική κατοικία του προέδρου Πούτιν στο Νόβο Αγκαριόβο που βρίσκεται έξω από τη Μόσχα και δύο παρόμοια τούνελ έχουν τοποθετηθεί στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως και ότι τα τούνελ αυτά τοποθετήθηκαν την περίοδο έξαρσης της επιδημίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρότι έχουν αρθεί πολλοί περιορισμοί, οι μάσκες και τα γάντια εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικά, καθώς όπως είπε «τα πρόσθετα μέτρα προστασίας όταν αφορούν τον αρχηγό του κράτους είναι θεμιτά και δικαιολογημένα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είπε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες η προεδρική κατοικία του Πούτιν έχει γίνει «ο βασικός τόπος εργασίας του προέδρου». «Από εκεί πηγαίνει στο Κρεμλίνο και επιστρέφει σε αυτήν, εκεί κάνει πολλές συναντήσεις» είπε ο Πεσκόφ.

Η εταιρεία που κατασκεύασε τα τούνελ απολύμανσης είναι οι «Motornye Technologii. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό ατνισηπτικού, το οποίο πέφτει σε ισομερείς ποσότητες πάνω στους διερχόμενους μέσα από το τούνελ, ενώ το σύστημα ψεκασμού τίθεται αυτομάτως σε λειτουργία από αισθητήρα κίνησης.

Ένα βίντεο με το τούνελ, το οποίο αναρτήθηκε χθες το βράδυ από το ελεγχόμενο από το κράτος πρακτορείο ειδήσεων Ria news, δείχνει άτομα να περνούν μέσα από το τούνελ φορώντας μάσκες να ψεκάζονται με απολυμαντικό που έβγαινε από την οροφή και από τα πλαϊνά του τούνελ.

Το RIA περιέγραψε το απολυμαντικό ως μια λεπτή ομίχλη που καλύπτει τα ρούχα των επισκεπτών και κάθε εκτεθειμένο σημείο στο άνω μέρος του σώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter