Ρωσία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό

Ρωσία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό

Η Ρωσία κατέγραψε ρεκόρ νέων μολύνσεων και θανάτων από κορονοϊό, καθώς δεν έχει επιβληθεί γενικό λοκντάουν παρά το δεύτερο κύμα που πλήττει τη χώρα.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν 635 θανάτους και 29.935 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σε ένα σύνολο 2,96 εκατομμυρίων μολύνσεων, με τον αριθμό των θανάτων να φθάνει τους 53.096.

Η πρωτεύουσα Μόσχα, που παραμένει η κύρια εστία της επιδημίας, κατέγραψε από την πλευρά της ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων (8.203).

Τέταρτη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο, η Ρωσία καταγράφει πλέον κάθε εβδομάδα νέα ρεκόρ, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στις πιο φτωχές και συχνά υποστελεχωμένες περιοχές.

Όμως τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύουν οι ρωσικές αρχές δείχνουν μικρότερη θνητότητα απ΄ό,τι στη Δυτική Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει υπερήφανος εδώ και μήνες.

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη, εκτίμησε στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, πως η Ρωσία διαχειρίστηκε «καλύτερα» την πανδημία απ΄ό,τι οι αρχές στη Δύση.

Οι ρωσικές αρχές καταμετρούν στους θανάτους μόνον εκείνους όπου η κύρια αιτία ήταν η COVID-19 αφού κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί από τη νεκροψία.

Η επίσημη στατιστική υπηρεσία Rosstat κατέγραψε από την πλευρά της τον Οκτώβριο του 2020 σχεδόν 50.000 επιπλέον θανάτους σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019. Από τον Μάρτιο έως τα τέλη Οκτωβρίου η υπερβάλλουσα θνητότητα ανέρχεται σε περίπου 165.000 θανάτους σε σχέση με το περασμένο έτος, προαναγγέλλοντας έναν πολύ πιο βαρύ απολογισμό από αυτόν που παραδέχονται οι αρχές.

Η κυβέρνηση έχει αποφύγει μέχρι τώρα την επιβολή ενός νέου γενικού λοκντάουν προκειμένου να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και υπολογίζει στον μαζικό εμβολιασμό του ρωσικού πληθυσμού χάρη στο εμβόλιο που ανέπτυξε η Μόσχα, το Sputnik V.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter