Ρωσία: Ο Ναβάλνι συνελήφθη με το που επέστρεψε στη Μόσχα (Videos)

Ρωσία: Ο Ναβάλνι συνελήφθη με το που επέστρεψε στη Μόσχα (Videos)

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον Αλεξέι Ναβάλνι πριν από τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνουν να αγκαλιάζει την σύζυγό του Γιούλια πριν συλληφθεί από αστυνομικούς αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο στην Μόσχα.

https://www.youtube.com/watch?v=H95_TpXiU0M

«Καταζητούμενος»

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) επιβεβαίωσαν την σύλληψή του.

Σε ανακοίνωσή του το FSIN διευκρινίζει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι περιλαμβάνεται σε λίστα καταζητούμενων από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής φυλάκισης, η οποία είχε επιβληθεί το 2014.

«Ο Αλεξέι συνελήφθη χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος της σύλληψής του…Δεν μου επέτρεψαν να τον πλησιάσω» όταν πέρασε τα σύνορα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του Ολγκα Μιχαΐλοβα.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες είχαν απειλήσει από την Πέμπτη ότι θα συλληφθεί εάν πατούσε το πόδι του στην Ρωσία. Του προσάπτουν ότι δεν παρουσιαζόταν στις αρχές δύο φορές τον μήνα, όπως επιβάλλουν οι όροι ποινής φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή στην οποία είχε καταδικασθεί το 2014.

Πολλοί υποστηρικτές του Ναβάλνι συνελήφθησαν επίσης σήμερα στην Μόσχα.

Μισέλ Σαρλ: Απαράδεκτη η σύλληψη

Η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι κατά την άφιξή του στην Μόσχα είναι «απαράδεκτη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζητώντας την «άμεση απελευθέρωσή του» από την Μόσχα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter