Ρωσία: Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών αγόρασε τον όμιλο οπλικών συστημάτων «Καλάσνικοφ»

Ρωσία: Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών αγόρασε τον όμιλο οπλικών συστημάτων «Καλάσνικοφ»

Ο Άλαν Λούσνικοφ, που είχε διατελέσει υφυπουργός Μεταφορών στο διάστημα 2017-2018, έγινε ο νέος ιδιοκτήτης του γνωστού ρωσικού ομίλου οπλικών συστημάτων «Καλάσνικοφ», καθώς μέσω της εταιρείας του TKH-Invest αγόρασε το 75% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 25% του πακέτου των μετοχών ανήκει στην εταιρεία Rostec, όπως γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Ο Λούσνικοφ αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Αλεξέι Κριβορούτσκο, ο οποίος είχε διατελέσει το 2018 υφυπουργός Άμυνας και ήταν ένας από τους υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους στους οποίους επιβλήθηκαν τον προηγούμενο μήνα κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο όμιλος «Καλάσνικοφ» βρίσκεται στον κατάλογο των εταιρειών στις οποίες έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα και λόγω της υποστήριξής της στους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο όμιλος «Καλάσνικοφ» δεν αποκάλυψε τους όρους της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου. Ωστόσο σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα Kommersant, η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της«Καλάσνικοφ» υπολογίζεται ότι έφθασε στο 1 δισεκατομμύριο ρούβλια ( περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ).

Ο όμιλος «Καλάσνικοφ» παράγει το 95% των πυροβόλων όπλων στην Ρωσία. Σύμφωνα με τον Άλαν Λούσνικοφ, ο όμιλος αναπτύσσει νέες τεχνολογίες, περιλαμβανομένων μη επανδρωμένων οπλικών συστημάτων και πυραύλων υψηλής στόχευσης. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ο όμιλος θα ασχοληθεί και με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για τις συγκοινωνίες.

Πηγές: Reuters,Kommersant, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter