Ρωσία: Πτωτική πορεία για τη δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτή τη στιγμή μόνο το 35% των Ρώσων δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ένα ποσοστό που μειώθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

 Αυτό συμπεραίνεται από την δημοσκόπηση του Levada-Centr την οποία παρουσίασε η εφημερίδα Vedomosti, η οποία αναφέρει ότι τον Νοέμβριο του 2017, το 59% των Ρώσων έδειχνε την εμπιστοσύνη του προς τον Ρώσο πρόεδρο, συμπεραίνοντας ότι μέσα σε δύο χρόνια η δημοτικότητα του έπεσε κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες.

Ανάλογη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ένα άλλο ερευνητικό κέντρο η VICIOM (Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης), τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 7 Φεβρουαρίου, έδειξε ότι το ποσοστό των Ρώσων που εμπιστεύονται τον Πούτιν είναι 30,6% (τον Δεκέμβριο του 2019 για πρώτη φορά ήταν κάτω από το 30% και συγκεκριμένα έφθασε στο 29,8%). Από τον Αύγουστο του 2019, όταν η δημοτικότητα του Πούτιν είχε φθάσει στο 30,4% η VISIOM έπαψε να δημοσιεύσει τέτοιους είδους δημοσκοπήσεις εβδομαδιαία και άρχισε να τις δημοσιεύει ανά μήνα. 

Ωστόσο κάθε εβδομάδα άρχισε να δημοσιεύεται μια κλειστή δημοσκόπηση, στην οποία ρωτούν τους Ρώσους για το ποιούς πολιτικούς εμπιστεύονται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της VISIOM η δημοτικότητα του προέδρου φθάνει το 73,1%

Ο διευθυντής του Levada-Centr Λεβ Γκουντκόφ αποδίδει τη μείωση των 24 ποσοστιαίων μονάδων, την οποία χαρακτηρίζει σταθερή, στην μόνιμη ενόχληση και την κόπωση που νοιώθουν από τον Ρώσο πρόεδρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.