Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας εκ των τριών τραυματιών από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού (Photos + Video)

Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας εκ των τριών τραυματιών από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού (Photos + Video)

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του ενός εκ των τριών ανδρών της FSB που τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) στο Αρχάγγελσκ, όταν ένας 17χρονος δράστης ενεργοποίησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου.

Ο ένας εκ των ανδρών της FSB τραυματίσθηκε σοβαρά και οι ιατροί καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή , δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Αρχάγγελσκ Ίγκορ Ορλόφ, προσθέτοντας ότι οι άλλοι δύο άνδρες που τραυματίσθηκαν φέρουν ελαφριά τραύματα.

Οι έρευνες

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας θα ελέγξει αν ο 17χρονος που ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας στο Αρχάγγελσκ, ήταν μέλος κάποιας οργάνωσης που έχει τεθεί εκτός νόμου, δήλωσε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Η Πετρένκο δήλωσε επίσης ότι η ανακριτική ομάδα θα ερευνήσει λεπτομερώς τον κύκλο των επαφών που είχε ο ανήλικος δράστης, τις σχέσεις του με την οικογένεια του, όπως και τις επαφές που είχε στην τεχνική σχολή στην οποία φοιτούσε

Παράλληλα η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες στο σπίτι όπου διέμενε, ανακρίνονται οι άμεσοι συγγενείς του, γνωστοί του και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδέχεται να διαθέτουν πληροφορίες, που να είναι σημαντικές για την έρευνα. Η ίδια είπε επίσης ότι θα γίνουν στο πλαίσιο αυτό οι σχετικές έρευνες εκ μέρους των πυροτεχνουργών, η ιατροδικαστική έρευνα, αλλά και άλλα είδη ερευνών.

Πηγή των αρχών ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι ο 17χρονος δράστης φοιτούσε στο τοπικό πολυτεχνικό κολλέγιο ενώ ελέγχεται αν είχε απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν.

Η έκρηξη στην είσοδο του κτιρίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ( FSB) στο Αρχάγγελσκ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 08.52 ώρας Μόσχας. Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή , η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού προκάλεσε τον θάνατο του 17χρονου, και τον τραυματισμό τριών συνεργατών της FSB.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ανέφερε ότι ο νεαρός δράστης έβγαλε τον εκρηκτικό μηχανισμό από την τσάντα που κρατούσε και αυτός εξερράγη αμέσως προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, δείχνουν έναν άνθρωπό ξαπλωμένο έξω από την είσοδο του κτιρίου της FSB με τις βαριές ξύλινες πόρτες.

https://twitter.com/RAW_RESEARCH/status/1057589577978851328

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter