Ρωσία: Σταυρώθηκε σαν… τον Χριστό και συνελήφθη (Video)

Ρωσία: Σταυρώθηκε σαν… τον Χριστό και συνελήφθη (Video)

O ακτιβιστής Πάβελ Κρισέβιτς, ο οποίος χθες εμφανίσθηκε έξω από το κτίριο της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) στην Μόσχα ντυμένος Χριστός για να σταυρωθεί σ’ έναν σταυρό που είχε τοποθετήσει, ενώ οι συνεργάτες τους έκαιγαν συμβολικά τόμους δικογραφιών που αφορούσαν πολιτικούς που έχουν διωχθεί ή δολοφονηθεί όπως ο Μπορίς Νεμτσόφ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς του «πολιτικούς κρατούμενους», συνελήφθη και σήμερα του επιβολήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ημερών από το δικαστήριο Τβερκσόι της Μόσχας.

Ο Κρισέβιτς ανέβηκε στον Σταυρό ντυμένος Ιησούς Χριστός, τον περιέλουσαν με ένα υγρό και τον «έκαψαν», ρίχνοντας στην πυρά τους αυτοσχέδιους τόμους των δικογραφιών. Αστυνομικοί που τον είχαν περικυκλώσει μόλις έληξε η “παράσταση” τον συνέλαβαν.

Ο Κρισέβιτς είναι γνωστός για τις δράσεις του. ¨Όταν καταδικάστηκαν τα μέλη της «υπόθεσης του Δικτύου» (θεωρείται στην Ρωσία τρομοκρατική οργάνωση) αλυσοδέθηκε έξω από το στρατοδικείο της Αγίας Πετρούπολης και μοίραζε προκηρύξεις. ¨Όταν καταδικάστηκαν τα μέλη της οργάνωσης «Νέο μεγαλείο» (θεωρείται εξτρεμιστική οργάνωση) πριν να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου ο Κρισέβιτς ντύθηκε αστυνομικός και «έκοψε το λαιμό» μια κούκλας, ρίχνοντας στα σκαλιά του δικαστηρίου τεχνητό αίμα.

Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Λευκορωσία «κρεμάστηκε» από ένα σχοινί στην γέφυρα Τρόινσκι στην Αγία Πετρούπολή και έπεσε στο νερό σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαμαρτυρόμενους διαδηλωτές της Λευκορωσίας.

Πηγές AFP, Novaya Gazeta

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter