Ρωσία: Στη φυλακή ακτιβιστές για τη συμμετοχή τους σε… ανύπαρκτη τρομοκρατική οργάνωση

Ρωσία: Στη φυλακή ακτιβιστές για τη συμμετοχή τους σε… ανύπαρκτη τρομοκρατική οργάνωση

Επτά Ρώσοι αναρχικοί και αντιφασίστες καταδικάστηκαν με πολυετείς ποινές φυλάκισης ως μέλη της φημολογούμενης οργάνωσης «Set» (Δίκτυο) με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να κάνουν λόγο για «κατασκεύασμα» των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Από έξι έως 18 έτη είναι οι ποινές φυλάκισης που επέβαλε δικαστήριο της πόλης Πένζα, στη δυτική Ρωσία, σε επτά νεαρούς ακτιβιστές με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία βάσει του κατηγορητηρίου στόχο είχε την ανατροπή της κυβέρνησης της χώρας.

Πέραν από τους δικηγόρους των επτά, ανθρωπιστικές οργανώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία κατασκευάστηκαν και ότι οι καταδικασμένοι νεαροί υπέστησαν βασανιστήρια για να υπογράψουν τις «ομολογίες τους».

Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί και αντιφασίστες, αλλά αρνούνται ότι συμμετείχαν σε οποιαδήποτε οργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. Κάποιοι εξ αυτών δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους, ενώ άλλοι έχουν ομολογουμένως παίξει μαζί airsoft, ένα ομαδικό παιχνίδι στο οποίο χρησιμοποιούνται πλαστικές σφαίρες. Στη βερσιόν των ρωσικών αρχών το airsoft παρουσιάζεται ως προετοιμασία για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας «αποκύημα της φαντασίας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών», οι οποίες κατασκευάστηκαν σε μια προσπάθεια να κλείσουν τα στόματα των ακτιβιστών.

Οι καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter