Ρωσία: Χτίζονται τρεις εκκλησίες την ημέρα σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο

Ρωσία: Χτίζονται τρεις εκκλησίες την ημέρα σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησία, πραγματοποίησε την Κυριακή στο Στρασβούργο αγιασμό στον ναό των Αγίων Πάντων, συμμετέχοντας στα θυρανίξια του ναού, στα οποία παρέστη και ο δήμαρχος του Στρασβούργου Ρολάν Ρις. Απευθυνόμενος στους πιστούς που παρέστησαν στη λειτουργία, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, είπε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία χτίζει την ημέρα 3 εκκλησίες.

«Σήμερα χτίζουμε κατά μέσο όρο τρεις ναούς την ημέρα, αν δεν κάνω λάθος μέσα σε 24 ώρες. Τριάντα χιλιάδες ναούς (χτίσαμε) μέσα σε δέκα χρόνια» δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος στους πιστούς, διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν γίνεται επειδή έχουμε πολλά χρήματα και δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε. Ο λαός μας, ο οποίος πέρασε μέσα από χρόνια αθεϊσμού, κατάλαβε με το νου και την καρδιά του, ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς τον Θεό».

Ο πατριάρχης Κύριλλος επεσήμανε ότι «στον δικό μας τεχνολογικά ανεπτυγμένο πολιτισμό χρειάζονται τέτοιοι χώροι στου οποίους ο άνθρωπός θα μπορούσε να νοιώσει ότι είναι κοντά στον Θεό».

Η ανέγερση του ναού των Αγίων Πάντων άρχισε στο Στρασβούργο το 2013. Είναι χωρητικότητας 300 ατόμων και τα ύψος του μαζί με τον σταυρό φθάνει 41 μέτρα. Το οικόπεδο στο οποίο ανεγέρθη ο ναός είχε παραχωρηθεί στη ρωσική ορθόδοξη κοινότητα για χρήση διάρκειας 99 ετών. Η ανέγερση του βασίστηκε σε δωρεές.

Το 2018, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εγκαινιάσθηκαν 186 σχολεία. Δηλαδή κάθε μέρα στην Ρωσία χτιζόταν λιγό περισσότερο από μισό σχολείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας RBK, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν εμπειρογνώμονες του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών μεταρρυθμίσεων, με βάση τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat), στο διάστημα 2000-2015 ο αριθμός των νοσοκομείων μειώθηκε από τις 10,7 χιλιάδες στις 5,4 χιλιάδες.

Πηγές: Interfax, TASS, svoboda.org, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter