Ρωσία: «Ύποπτη» δηλητηρίαση έστειλε σε νοσοκομείο ακτιβιστή, πολέμιο του Πούτιν

Ρωσία: «Ύποπτη» δηλητηρίαση έστειλε σε νοσοκομείο ακτιβιστή, πολέμιο του Πούτιν

Ένα από τους βασικότερους επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Βλάντιμιρ Κάρα Μούρζα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δηλητηριασμένος από “άγνωστη ουσία” και με σοβαρή ανεπάρκεια οργάνων την ημέρα που σχεδίαζε να ταξιδέψει τις ΗΠΑ, αποκάλυψε η σύζυγός του

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, ο Καρα Μουρζα, μπήκε στην εντατική στις 2 Φεβρουαρίου και παραμένει εκεί σε σοβαρή κατάσταση.

Ο 34χρονος αρρώστησε ώρες προτού πετάξει για την Ουάσιγκτον.

Το 2015, ο Καρα Μούρζα, ακτιβιστής και δημοσιογράφος πέρασε δύο μήνες σε νοσοκομεία με δηλητηρίαση, αλλά τελικά επέζησε.

Ευγενία, η σύζυγός του, είπε στον Independent: «Τα συμπτώματα που έχει τώρα μοιάζουν με αυτά που είχε πριν από δύο χρόνια. Όταν ειδοποιήθηκα από τους γονείς μου για την κατάσταση του άντρα μου, κάλεσα ασθενοφόρο και ζήτησα να πάει τον σύζυγό μου στην ίδια ιατρική ομάδα που τον φρόντισε την τελευταία φορά (σ.σ το 2015). Ετοιμαζόμασταν να πετάξουμε για Ουάσιγκτον, αργοτερα την ίδια μέρα».

Την τελευταία φορά που η σύζυγος του Κάρα Μούρζα μίλησε στον άντρα της, ήταν την νύχτα που αρρώστησε. «Μου μίλησε για τα συμπτώματα. Μου τηλεφώνησε και μου είπε πως δεν αισθανόταν καλά, πως είχε ταχυκαρδίες και πρόβλημα στην αναπνοή».

Οι γιατροί που τον είδαν διέγνωσαν «δηλητηρίαση από άγνωστη ουσία».

Ο Βλάντιμιρ Κάρα Μούρζα ταξίδευε στην Ρωσία για να ολοκληρώσει ντοκιμαντέρ για τον φίλο του Boris Nemtsov, επίσης πολέμιο του Πούτιν που δολοφονήθηκε κοντά στο Κρεμλίνο το 2015. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter