Ρωσική ρουλέτα για οικονομία και υγεία

Ρωσική ρουλέτα για οικονομία και υγεία

Η προσγείωση στην πραγματικότητα για τους αιθεροβάμονες του Μεγάρου Μαξίμου και της πλατείας Συντάγματος με τη συνειδητοποίηση των πραγματικών αριθμών της οικονομίας για το 2020 προκάλεσε πανικό.

Και είναι γνωστό ότι ο πανικός δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τις μελλοντικές κινήσεις σε μια χειμαζόμενη οικονομία, όταν έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις ένα έλλειμμα μαμούθ της τάξης των 18,5 δις. ευρώ για την προηγούμενη χρονιά και προσδοκάς ύφεση πάνω από 10% στο α΄ τρίμηνο του έτους που μόλις άρχισε.

Στον πανικό τους λοιπόν οι «άριστοι» του Κυριάκου εισηγούνται άνοιγμα όλων των τομέων της οικονομίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, γενικά «τα πάντα όλα» κατά τη γνωστή έκφραση, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα είναι τέτοιος ο πανικός τους που σκέπτονται να περιορίσουν και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων κάτι βέβαια που ήταν προσχεδιασμένο καθώς για όλο το 2021 είχαν προϋπολογίσει μόνο 7,5 δις. ευρώ για επιπλέον παροχές και μόνο το α’ τρίμηνο θα χρειαστούν 6,5 δις. ευρώ.

Προσβλέποντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα είναι επιτυχημένο και δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί νέο lockdown αλλά παίζοντας ουσιαστικά ρώσικη ρουλέτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του, δημιουργούν fast track καταστάσεις φτωχοποίησης της κοινωνίας στην περίπτωση αποτυχίας.

Αποτυχία που δεν είναι καθόλου μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα της οικονομίας καθώς ακόμη και το ΚΕΠΕ, που μπορεί να θεωρηθεί και άτυπος σύμβουλος της κυβέρνησης, για το α’ εξάμηνο εκτιμά ύφεση 3,7%.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα παίζει όλα για όλα. Η επόμενη κίνηση όμως ανήκει στην κοινωνία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter