Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Ρωσικό δίδυμο παρέδωσε το χάλκινο μετάλλιο λόγω ντόπινγκ!

Το ζευγάρι των Ρώσων αθλητών κέρλινγκ αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα χάλκινα μετάλλια που κέρδισαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το θετικό τεστ ντόπινγκ του Aleksandr Krushelnitckii (Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι). 

Ο Ρώσος βρέθηκε θετικός στην ουσία μελδόνιο, που βρίσκεται από το 2016 στις απαγορευμένες ουσίες.

Ο Krushelnitckii και η σύζυγός του, Αναστασία Μπριτζάλοβα, έδωσαν οικειοθελώς τα μετάλλια που κέρδισαν την περασμένη εβδομάδα στο μικτό διπλό αγώνισμα, όπως ανακοίνωσε η Βαλεντίνα Παρίνοβα, εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κέρλινγκ.

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των κανονισμών κατά του ντόπινγκ, έχοντας βρεθεί «θετικός» στην απαγορευμένη ουσία "meldonium". Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 26χρονος, ο οποίος κατέκτησε μαζί με τη σύζυγό του, Αναστασία Μπριζγκάλοβα, το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά διπλά του κέρλινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, αποκλείεται από τη διοργάνωση. Παράλληλα, ακυρώνονται τα αποτελέσματα της ομάδας στο αγώνισμα, όπου οι Μπριζγκάλοβα/Κρουσελνίτσκι μετείχαν ως Ολυμπιακοί Αθλητές από τη Ρωσία, μαζί με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας του μεταλλίου.

Το CAS αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι ο Κρουσελνίτσκι αποδέχθηκε έναν προσωρινό αποκλεισμό μετά την περίοδο των Αγώνων, ενώ προσθέτει ότι «ο αθλητής διατηρεί ρητώς το δικαίωμά του να επιδιώξει την κατάργηση ή τη μείωση οποιασδήποτε περιόδου μη επιλεξιμότητας ... εκτός της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.