Ρωσικός διαστημικός πύραυλος έπεσε στον Ατλαντικό (Photos + Video)

Ρωσικός διαστημικός πύραυλος  έπεσε στον Ατλαντικό (Photos + Video)

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos έχασε έναν πύραυλο Soyuz από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, γράφει η εφημερίδα Vedomosti επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει την καριέρα των διευθυντικών στελεχών.

Ο πύραυλος, εκτός από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteror-M έπρεπε να θέσει σε τροχιά στο διάστημα ακόμη 19 μικρές διαστημικές συσκευές, επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολουθούσε αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ομάδα δημοσιογράφων των κεντρικών ΜΜΕ

Η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016 παρουσία του προέδρου Βαλντίμιρ Πούτιν, αλλά είχε αναβληθεί για ένα εικοσιτετράωρο για τεχνικούς λόγους, που είχαν σχέση με το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμη η εφεδρική γραμμή του κέντρου ελέγχου. Μετά από το συμβάν εκείνο, ο Ρογκόζιν και διευθυντής της Roskosmos Ίγκορ Καμαρόφ είχαν δεχθεί επίπληξη από τον πρόεδρο Πούτιν.

Το πρακτορείου Interfax, επικαλούμενο δική του πηγή μετέδωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπήρξε λάθος στον προγραμματισμό πτήσης του πυραύλου –φορέα, με αποτέλεσμα ο πύραυλος με τους δορυφόρους να πέσει στον Ατλαντικό.

Η ρωσική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα τον πρωτοδιάκονο Αντρέι Κουράγιεφ, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση για τον αγιασμό που έγινε πριν τη εκτόξευση του πυραύλου. «Εάν ο άνθρωπος κάνει κάτι, και δεν το κάνει καλά, τότε το ζήτημα που πρέπει να τον απασχολήσει είναι τι είναι αυτό που δεν έκανε σωστά. Είναι πολύ περίεργο που η εκκλησία παρέχει υπηρεσίες (ευλογώντας τους πυραύλους πριν την εκτόξευση) αλλά δεν λογοδοτεί για την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών».








https://www.youtube.com/watch?v=u6AvnXJar_c

Πηγή: Vedomost / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter