Ρώσοι πράκτορες, Έλληνες εισπράκτορες. «Μακεδονομάχοι» επί πληρωμή, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το HOTDOC, το Docville και το βιβλίο «Μακεδονικό: Αλήθειες και προπαγάνδα»

Ρώσοι πράκτορες, Έλληνες εισπράκτορες. «Μακεδονομάχοι» επί πληρωμή, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το HOTDOC, το Docville και το βιβλίο «Μακεδονικό: Αλήθειες και προπαγάνδα»

Υπόθεση κατασκοπείας. Ρώσοι πράκτορες και Έλληνες εισπράκτορες. «Μακεδονομάχοι» επί πληρωμή. Επιχείρησαν να χρηματίσουν 3 βουλευτές των ΑΝΕΛ. Το δίκτυο είχε σχέσεις με μητροπολίτες και τη Μονή Βατοπεδίου.

-Το ρουσφέτι του Σαμαρά στον Φρουζή. Πώς αποχαρακτηρίστηκε από διατηρητέο μνημείο το 2009 το πατρικό σπίτι του Mr Novartis στο Ηράκλειο.

-Έρευνα για το μπούλινγκ. Η Ελλάδα 4η στην Ευρώπη στο σχολικό εκφοβισμό. Στο κινητό του 15χρονου αυτόχειρα αναζητούν στοιχεία οι αρχές.

Έξι παιδιά που κατονομάζει στην επιστολή του θα καταθέσουν στη ΓΑΔΑ. Αλληλοκατηγορίες και απειλές μεταξύ ανηλίκων.

-Νέα Δημοκρατία. Ο Μητσοτάκης σε συμμαχίες τύπου… Άδωνη και εις τας Ευρώπας. Ακροδεξιοί λαγοί για πάσα χρήση. Συνωστισμός «μακεδονομάχων» στα άκρα της ΝΔ.

-Δήμος Μεσολογγίου. Καταγγελίες για κακοδιαχείριση και απευθείας αναθέσεις στο «γαλάζιο» δήμο, μετά τις συλλήψεις δύο τοπικών στελεχών της ΝΔ και παραγόντων του δήμου για ελληνοποιήσεις.

-Μαύρη εργασία. Από τα φραουλοχώραφα στα φασονάδικα και τα ντελιβεράδικα.

– Νείλος. Ο ακήρυχτος πόλεμος Αιγύπτου – Αιθιοπίας για το νερό.

– Μισέλ Φάιφερ: «Είμαστε δυνατές και κυρίως είμαστε ίσες με τους άντρες».

-Έφη Αχτσιόγλου: «Η έξοδος προκαλεί άγχος σε ΝΔ και ΣΕΒ».

-Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Εταίροι του ΚΙΝΑΛ οι προοδευτικές δυνάμεις».

Διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας, στο HOTDOC 

Μπορεί εν έτει 2018 να ανοίξει, τουλάχιστον, η συζήτηση για τον χωρισμό κράτους – εκκλησίας; Ή μήπως ακόμη και αυτό είναι ανεπίτρεπτο; Ή μήπως ακόμη και η οποιαδήποτε νύξη μπορεί να προκαλέσει τα πιο σκοταδιστικά αντανακλαστικά;

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες ακόμη κι όταν εμφανίζεται η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση ως η καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να συναντηθούμε με τα φαντάσματα του χαμένου διαφωτισμού μας.

Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να αρχίσει μια πρώτη συζήτηση μέσα από απόψεις αντικρουόμενες, αλλά και φωτίζοντας μέσα από τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών τις δύο μεγαλύτερες συγκρούσεις που έχουν γίνει τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Τη σύγκρουση για την εκκλησιαστική περιουσία επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου με αιχμή τον Αντώνη Τρίτση και τη σύγκρουση για τις ταυτότητες επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη με αιχμή τον Μιχάλη Σταθόπουλο.

Η Μισέλ Φάιφερ μιλάει αποκλειστικά στο Docville

Η Μισέλ Φάιφερ σε αποκλειστική συνέντευξη της στο Documento και τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη μιλά για την εμπειρία της συμμετοχής της στο νέο μπλοκμπάστερ της Marvel «Ο Ant-man και η Σφήκα».

Η Ιόλη Ανδρεάδη, σκηνοθέτιδα και μεταφράστρια του «Ίωνα» του Ευριπίδη που θα παρουσιαστεί στο Μανχάταν την άνοιξη του 2019 σε συνέντευξη της στον Παναγιώτη Φρούντζο υπογραμμίζει τις προκλήσεις της παράστασης.

Ο εικαστικός Πέτρος Ζουμπουλάκης με αφορμή την αναδρομική του έκθεση «Πορτρέτα σε βάθος χρόνου» που πραγματοποιείται αυτή την εποχή στην Τήνο, μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για τη ζωή και την τέχνη του.

Τα μέλη της ομάδας Political Stencil μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το φημισμένο γκράφιτι τους στην Πάτρα που είναι αφιερωμένο στον Θανάση Βέγγο.

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση (1988) και επτά από την τελευταία τους (2011), οι Iron Maiden επιστρέφουν στη χώρα μας ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν τις οποίες καταγράφει ο Γιάννης Πούλλος.

Κραυγή αγωνίας από τους εναπομείναντες μουσικούς της καταξιωμένης Καμεράτας για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και οδηγεί την ορχήστρα σε αργό θάνατο. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Για τη στήλη «Καλοκαιρινές ιστορίες» η ηθοποιός Βένια Σταματιάδη γράφει για την αγαπημένη της Σαμοθράκη και το ταξίδι της στο νησί του βορρά το καλοκαίρι του 2011.

Ένα από τα πιο κλισέ σύμβολα του ελληνικού καλοκαιριού είναι οι αμέτρητες παραστάσεις έργων του Αριστοφάνη. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης εξηγεί γιατί βγάζει σπυράκια κάθε φορά που ακούει το όνομα του παρεξηγημένου αρχαίου ποιητή.

Μακεδονικό: Αλήθειες και προπαγάνδα

Ένα βιβλίο με νηφάλιο, τεκμηριωμένο λόγο που απαντά στην εθνοκαπηλία.

Ιστορική ανάλυση από τον 6ο αιώνα μ.Χ και μέχρι τις μέρες μας από ειδικούς επιστήμονες και την ομάδα του HOTDOC HISTORY.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και έγγραφα για τα 27 χρόνια των μυστικών διαπραγματεύσεων από την ομάδα έρευνας του Documento.

Το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του βιβλίου:

-Οι μεταναστεύσεις/εισβολές των Σλάβων στον βυζαντινό Αίμο

-Η βαλκανική Μακεδονία μεταξύ 19ου και 20ού αιώνα

-Το μακεδονικό κατά τον μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’40

-Η Μακεδονία του Μυριβήλη

-Τα ελληνικά σχολικά βιβλία μίσους στο φως της κριτικής των Δημ. Γληνού

και Σωκ. Κουγέα

-Η διαρκής αμηχανία γύρω από το μακεδονικό μετά τον Εμφύλιο και οι βαλκανικές περιπλοκές

-Τα σχολικά βιβλία και επί χούντας και επί δημοκρατίας την έγραφαν Μακεδονία

-Πολιτικές καριέρες χτισμένες στο δίπολο ενδοτικότητα – αδιαλλαξία

-Ουδέν μονιμότερον της Ενδιάμεσης Συμφωνίας

-Το «Μακεδονία» σκέτο είχε εγκαταλειφθεί στις διαπραγματεύσεις

εδώ και δεκαετίες

-Οι «άλλες Μακεδονίες» Καραμανλή, Ντόρας και Σαμαρά

-Ο Σαμαράς διευκόλυνε, διά της σιωπής, την αρνητική απόφαση της επιτροπής Μπατεντέρ

-Μια πονεμένη ιστορία 27 χρόνων, 14 κυβερνήσεων και δεκάδων ονομάτων

-1977: Η απαρχή της καθιέρωσης της «μακεδονικής» ως γλώσσας

-2005: «Η Ελλάδα αποδέχεται ότι το “Μακεδονία” θα μπορούσε να είναι μέρος του ονόματος»

-Η σημασία των χαρτών στις εθνικές διεκδικήσεις

-Το νομικό πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι πρόνοιες σε περιπτώσεις κακόπιστης συμπεριφοράς των δύο μερών

-Ολόκληρη η συμφωνία που υπογράφτηκε στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018

Και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter