«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Δεν εντοπίστηκε βόμβα στο αεροπλάνο της Ryanair

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Δεν εντοπίστηκε βόμβα στο αεροπλάνο της Ryanair

Ψευδής αποδείχτηκε η ειδοποίηση για βόμβα σε αεροσκάφος Boeing 738 της Ryanair, προερχόμενο από την Πολωνία, το οποίο νωρίτερα προσγειώθηκε σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος από τις Αρχές και να διαπιστωθεί εάν πράγματι υπάρχει βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο στο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 192 επιβάτες και το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνοδευόμενο από ελληνικά F-16. Νωρίτερα, είχαν απογειωθεί και ουγγρικά μαχητικά μέχρι να φτάσει στην Βόρεια Μακεδονία.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αρχικά έγινε έλεγχος όλων των επιβατών, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Να σημειωθεί ότι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια εμπλέκεται η Αθήνα με πτήσεις της Ryanair που δέχθηκαν ψευδή απειλή για βόμβα: το απόγευμα της Κυριακής ήταν η πτήση της εταιρείας από το Κατοβίτσε της Πολωνίας κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε απειλητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο αεροσκάφος. Ενώ τον Μάιο του 2021 υπήρξε ειδοποίηση για ύπαρξη βόμβας στην πτήση Αθήνα – Βίλνιους της Ryanair που αποδείχθηκε επίσης ψευδής.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μόλις προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, ακολούθησε η σύλληψη δύο επιβατών – του δημοσιογράφου Ρομάν Ποτάσεβιτς, ο οποίος ασκούσε αντιπολίτευση στο καθεστώς Λουκασένκο, αλλά και της συντρόφου του. Επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις, είχε δηλώσει πως «είναι εντελώς ψευδές ότι το αεροσκάφος εξαναγκάστηκε σε προσγείωση από ένα Mig 29».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter