Ρυθμίσεις και φοροελαφρύνσεις στο τραπέζι του σημερινού EuroWorking Group

Ρυθμίσεις και φοροελαφρύνσεις στο τραπέζι του σημερινού EuroWorking Group

Τις προθέσεις της τόσο για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων για ταμεία και εφορίες που αναμένεται να ενεργοποιηθούν τις επόμενες μέρες όσο και για το νέο πακέτο ελαφρύνσεων αναμένεται να καταθέσει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση στο Euroworking Group στις Βρυξέλλες.

Τους Ευρωπαίους θα ενημερώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει και τις προθέσεις τους πριν την επίσκεψή τους στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. 

Το νέο «πακέτο» ελαφρύνσεων θα τεθεί επί τάπητος αναλυτικά και την Δευτέρα 6 του μήνα μέχρι και την Τετάρτη 8 του μήνα όπου οι εκπρόσωποι των θεσμών θα βρεθούν στη χώρα μας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τους επίσκεψης. 

Όσον αφορά την πορεία οριστικοποίησης των ρυθμίσεων οφειλών σε έως 120 δόσεις σε εφορία και ταμεία, η ρύθμιση είναι έτοιμη να πάει προς ψήφιση στη Βουλή και απομένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που θα έχει η ελληνική ατζέντα θα είναι η ενημέρωση των Ευρωπαίων σχετικά με το αίτημα που υποβλήθηκε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα για την αποπληρωμή μέρους της οφειλής της Ελλάδας στο ΔΝΤ προς τον ESM. Θα εξηγήσουν δηλαδή ότι η αποπληρωμή των 3,7δισ. από τα 9,7 δισ. ευρώ που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει το προφίλ πληρωμών για το χρέος και κατά συνέπεια να αποπληρώσει και τα ευρωπαϊκά δάνεια της

Τέλος, όσον αφορά τις μειώσεις σε ΦΠΑ φορολογικούς συντελεστές ΕΝΦΙΑ και 13η σύνταξη δεν θα συζητηθούν αναλυτικά πριν την επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter