Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αποσύνδεση εσόδων και ασφάλισης

Ρύθμιση – ανάσα για τους μηχανικούς

Ρύθμιση με την οποία θα διαχωρίζει η ασφάλιση από την ιδιότητα στον κλάδο των μηχανικών, έτσι ώστε να μην καταβάλλουν οι απασχολούμενοι στο συγκεκριμένο χώρο ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να έχουν εισόδημα, ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Πρόθεση της αρμόδιας υπουργού κ. Έφης Αχτσιόγλου είναι να υπάρξει τέτοια ρύθμιση που θα τακτοποιεί μια αδικία επί σειρά ετών, που υφίστανται οι μηχανικοί.

Είναι γνωστό ότι οι μηχανικοί με του που εγγράφονταν στο ΤΕΕ έπρεπε παράλληλα να είναι ασφαλισμένοι και να έχουν εισφορές ανεξάρτητα εάν είχαν οικονομική δραστηριότητα, δηλαδή εάν εισέπρατταν έσοδα και είχαν ανοιχτά βιβλία. Ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να πραγματοποιηθεί αποσύνδεση αυτών των δύο ζητημάτων, δηλαδή των εσόδων και της ασφάλισης. Άρα με τη ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, εάν κάποιος δεν έχει βιβλία ανοιχτά, δηλαδή δεν ασκεί το επάγγελμά του και να έχει έσοδα, δεν θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει εισφορές. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.