Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ρύθμιση για συντάξεις και σε οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων ζητούν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Διευκολύνσεις για όσους θέλουν σύνταξη από τον ΟΑΕΕ ζητούν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσαν ερώτηση προς το υπουργείο Εργασίας.

Διευκόλυνση, μέσω ρύθμισης οφειλών, για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) ώστε να διευθετήσουν τις οφειλές τους προς το ταμείο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, ζητούν με ερώτησή τους προς το υπουργείο Εργασίας, 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέτουν το ερώτημα του αν το υπουργείο προτίθεται « να τροποποιήσει τους όρους καταβολής σύνταξης σε οφειλέτες, υποψήφιους συνταξιούχους και συγκεκριμένα να μεταβάλλει το ανώτατο όριο παρακράτησης, το οποίο ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 20.000 ευρώ».

Όπως επισημαίνουν στο κείμενο «οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μπορούν να πάρουν σύνταξη, συμψηφίζοντας ή παρακρατώντας τις οφειλές τους από τη σύνταξη, εφόσον οι οφειλόμενες εισφορές τους δεν ξεπερνούν το ύψος 30 μηνιαίων συντάξεων κατώτατων ορίων λόγω γήρατος του ασφαλιστικού Οργανισμού, και μέχρι του ανώτατου ποσού των 20.000 ευρώ μετά την προσαύξησή του με πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις. Συνεπώς, αν η οφειλή ξεπερνά το ποσό των 20.000 ευρώ, τότε οι ασφαλισμένοι οφείλουν να πληρώσουν εφάπαξ το επιπλέον των 20.000 ευρώ ποσό προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν».​

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.