Ρύθμιση για συντάξεις και σε οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων ζητούν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ρύθμιση για συντάξεις και σε οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων ζητούν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Διευκολύνσεις για όσους θέλουν σύνταξη από τον ΟΑΕΕ ζητούν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσαν ερώτηση προς το υπουργείο Εργασίας.

Διευκόλυνση, μέσω ρύθμισης οφειλών, για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) ώστε να διευθετήσουν τις οφειλές τους προς το ταμείο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, ζητούν με ερώτησή τους προς το υπουργείο Εργασίας, 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέτουν το ερώτημα του αν το υπουργείο προτίθεται « να τροποποιήσει τους όρους καταβολής σύνταξης σε οφειλέτες, υποψήφιους συνταξιούχους και συγκεκριμένα να μεταβάλλει το ανώτατο όριο παρακράτησης, το οποίο ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 20.000 ευρώ».

Όπως επισημαίνουν στο κείμενο «οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μπορούν να πάρουν σύνταξη, συμψηφίζοντας ή παρακρατώντας τις οφειλές τους από τη σύνταξη, εφόσον οι οφειλόμενες εισφορές τους δεν ξεπερνούν το ύψος 30 μηνιαίων συντάξεων κατώτατων ορίων λόγω γήρατος του ασφαλιστικού Οργανισμού, και μέχρι του ανώτατου ποσού των 20.000 ευρώ μετά την προσαύξησή του με πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις. Συνεπώς, αν η οφειλή ξεπερνά το ποσό των 20.000 ευρώ, τότε οι ασφαλισμένοι οφείλουν να πληρώσουν εφάπαξ το επιπλέον των 20.000 ευρώ ποσό προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter