Ρύθμιση κόντρα στη ρύθμιση, προανήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας

Μονίμως χρεωμένοι θα είναι οι Έλληνες φορολογούμενοι και οφειλέτες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Όπως είπε θα είναι η τελευταία φορά που θα λειτουργήσει πλατφόρμα ρύθμισης χρεών, όπως είναι οι 120 δόσεις, αλλά μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής, θα υπάρχει μόνιμος μηχανισμός ρύθμισης οφειλών. Που σημαίνει δηλαδή, ότι θα ανέβει ο χρόνος της πάγιας ρύθμισης από 12 που είναι σήμερα, προφανώς σε 24 δόσεις. Επί λέξει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «Η εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση που θα ψηφιστεί, θα είναι η τελευταία! Το επαναλαμβάνω, η τελευταία! Μετά τη λήξη της, θα υπάρχει ένα μόνιμο, οικονομικά εύλογο και δίκαιο σύστημα πάγιων ρυθμίσεων, που θα αποτρέπει την ανάγκη καταφυγής σε έκτακτες ρυθμίσεις».

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας και πάλι αορίστως, αναφέρθηκε στην μείωση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων χαμηλών φορολογικών συντελεστών που θα μειωθούν όμως, σε βάθος 4ετίας, χωρίς να πει το που θα βρει τα λεφτά. Μάλιστα, προανήγγειλε διεύρυνση της φορολογικής βάσης, συνδέοντάς τη με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές! «Προγραμματική δέσμευσή μας», όπως είπε είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, με την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση, με την τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων, με την ηλεκτρονικοποίηση δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, με την ενίσχυση και αποκομματικοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών, όπως είναι το ΣΔΟΕ. Θεσμοθετείται θέση Γενικού Διευθυντή που θα προΐσταται της ελεγκτικής αυτής Αρχής, ο οποίος θα επιλέγεται, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, από την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης, και δεν θα διορίζεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.