Ρύθμιση οφειλών για 32.000 δικαιούχους του ΟΕΚ

Ρύθμιση οφειλών για 32.000 δικαιούχους του ΟΕΚ

Ρύθμιση με την οποία επιμηκύνεται ο χρόνος_x000D_
αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δικαιούχων του_x000D_
τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται εκτός από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς και ευνοϊκότεροι όροι για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ).

Στις παραπάνω ρυθμίσεις, υπολογίζεται ότι εντάσσονται περίπου 32.000 οφειλέτες:

α) Οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου.

β) Οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής, γ) οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

γ) Οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε την δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε τα εξής: «Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978. Οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον την δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter