Σ. Φάμελλος: Καταγγελίες για Κήρυκα Χανίων, Πρώτο Θέμα και ΔΟΛ

Σ. Φάμελλος: Καταγγελίες για Κήρυκα Χανίων, Πρώτο Θέμα και ΔΟΛ

Ανέβηκαν οι τόνοι μετά την ομιλία του πρώην προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής. Για διαπλοκή με «δανεικά που ήρθαν από τις καταθέσεις των Ελλήνων» έκανε λόγο στην τοποθέτηση του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στην συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής στην Βουλή.

Μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής κατά το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της σημείωσε ότι «επιβεβαιώθηκε η τριγωνική σύνδεση» αφού «οι κυβερνήσεις διόριζαν τραπεζίτες και αυτοί έδιναν δάνεια με αέρα».

Έκανε λόγο για «εικονικές εταιρίες για να πάρουν δάνεια χωρίς εγγυήσεις. Αυτό έγινε και στον ΔΟΛ και στο Πρώτο θέμα». Αναφέρθηκε μάλιστα και στο δάνειο του σημερινού προέδρου της Ν.Δ Κ.Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων με το σχόλιο «Κήρυκας …Δανείων είναι πράγματι».

 Έθεσε το ερώτημα: «Τον κ.Μητσοτάκη τον πήρε καμία εισπρακτική εταιρία;» αφού το δάνειο «πήγε και σε άλλους σκοπούς για τον οποίο έγινε» αναρωτώμενος αν «ο εισαγγελέας δεν το έχει ακούσει αυτό;». Μάλιστα σημείωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις στο «γιατί είναι συστημικός κακοπληρωτής, δηλαδή μπαταχτσής;».

Αναφερόμενος στην τραπεζική εποπτεία ο Σ.Φάμελλος είπε: «Είναι δυνατόν να έρχεται διευθύντρια της ΤτΕ στην Βουλή και να λέει ότι αυτό το πάρτι δεν ήθελε κανείς να το χαλάσει;». 

Αναφερόμενος στην Ν.Δ σημείωσε ότι «βάζετε ακόμη πλάτη στον παράνομο δανεισμό των μέσων ενημέρωσης» τονίζοντας πως «η Ν.Δ δίνει και σήμερα συγχωροχάρτι στους καναλάρχες» και «θέλουν να κάνουν μύθο τα θαλασσοδάνεια. Ότι δεν υπήρχαν»

Στον Σ. Φάμελλο απάντησε (ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού) ο βουλευτής της Ν.Δ Ν. Μηταράκης υποστηρίζοντας πως το δάνειο του Κήρυκα Χανίων είναι υψηλή εγγύηση, ενώ έλαβε τον λόγο και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δυσφήμιση των αντιπάλων». Επίσης ο Α.Λοβέρδος εγκάλεσε την κυβέρνηση για αναφορές στο πόρισμα του εκδότη του Πρώτου Θέματος «για πράξεις που δεν αφορούν την εξεταστική».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter