Σ. Κουρτς: Δεν αλλάζω το πόστο μου, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές

Σ. Κουρτς: Δεν αλλάζω το πόστο μου, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές

Τις εικασίες που τον θέλουν να αναλαμβάνει νέος αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και να διεξάγονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αντικρούει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισημαίνει ότι ως υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης και από την 1η Ιανουαρίου προεδρεύων του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στον οποίο η Αυστρία θα έχει το 2017 την προεδρία, διαδεχόμενη τη Γερμανία), έχει πολλή δουλειά προσπαθώντας καθημερινά να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του κατά τον καλύτερο τρόπο και δεν θέλει να έχει καμία σχέση με όλες τις άλλες εικασίες. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο ίδιος πιστεύει, όπως προσθέτει, ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το 2018 (σ.σ. είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2018 που ολοκληρώνεται η πενταετής θητεία της σημερινής Βουλής η οποία προέκυψε από τις εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013).

Σύμφωνα με τον προερχόμενο από το Λαϊκό Κόμμα υπουργό Εξωτερικών, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού θα πρέπει να συγκεντρωθεί στο έργο της, καθώς, όπως σημειώνει, δεν νομίζει πως ο πληθυσμός αισθάνεται ότι η κυβέρνηση έχει εργαστεί επαρκώς μέχρι τώρα. Τουναντίον, ο ίδιος πιστεύει πως ο πληθυσμός με το δίκιο του έχει ακόμη πολλές προσδοκίες και βλέπει πως πολλά δεν έχουν υλοποιηθεί και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι στην κυβέρνηση.

Ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο ίδιος προτίθεται να παρουσιάσει σύντομα με τον κυβερνητικό εταίρο, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν, στο ζήτημα του Νόμου Ενσωμάτωσης, για τον οποίο υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων εξαιτίας των οποίων υπήρξε αναβολή της κατάθεσής του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter