Σάββας Ξηρός: Η αποφυλάκισή μου είναι θέμα νομικού πολιτισμού – Δε βγαίνω με βραχιολάκι (Audio)

Σάββας Ξηρός: Η αποφυλάκισή μου είναι θέμα νομικού πολιτισμού – Δε βγαίνω με βραχιολάκι (Audio)

Σε θέμα νομικού πολιτισμού απέδωσε ο Σάββας Ξηρός τις αντιδράσεις για το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε, προσθέτοντας ότι δεν προτίθεται να βγει με βραχιολάκι, ακόμη κι αν γίνει δεκτό το αίτημά του, προτιμώντας να παραμείνει φυλακισμένος.

«Προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό», δήλωσε ο Σάββας Ξηρός, σημειώνοντας ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη» ανέφερε ο Σάββας Ξηρός σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6, προσθέτοντας ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα γίνει δεκτό το αίτημά του.

https://www.mixcloud.com/themaradio/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%83-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83/

https://www.mixcloud.com/themaradio/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%83-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B2-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83/

Έχω εκτίσει τρεις φορές τον χρόνο που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου για αποφυλάκιση

«Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη, τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε.

«Δικαιοσύνη α λα καρτ, αν είχα λεφτά θα με αντιμετώπιζαν αλλιώς»

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο Σάββας Ξηρός είπε: «Δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει α λα καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση».

«Δεν θα δεχτώ να αποφυλακιστώ με βραχιολάκι»

«Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός.

«Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνεις, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρείας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν; Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι», ανέφερε.

Όπως είπε το βραχιολάκι, είναι ο τρόπος που σκλαβώνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «όταν κάποιος κρατούμενος δεν μπορεί να βάλει βραχιολάκι για λόγους υγείας, ο νόμος κάτι πρέπει να προβλέψει».

«Η 17Ν δεν υπάρχει, αν υπήρχε έξω οργάνωση δεν θα μας είχαν συμπεριφερθεί έτσι»

«Η 17 Νοέμβρη δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση, δεν υπάρχει οργάνωση. Αν υπήρχε έξω οργάνωση δεν θα μας είχαν συμπεριφερθεί έτσι», τόνισε.

Σχολιάζοντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις άδειες που έχει λάβει είπε, «ο κάθε ένας έχει τον δρόμο του, κάνει τις επιλογές του, πως θα εκτίσει την ποινή του». Στο αν έχει σχέσεις σήμερα με τον πρώην σύντροφό του ανέφερε «οι σχέσεις αλλάζουν, τα συναισθήματα παραμένουν».

«Αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου»

Αναφερόμενος στην φυλάκισή του, είπε «υπάρχει μια ανομία, αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα συγγνώμη, όχι πολιτική. Το έχω αποδεχτεί για αυτό είμαι εδώ αδιαμαρτύρητα, ξέρω γιατί είμαι εδώ μέσα.. δικαιούμουν εδώ και 13 χρόνια να κάνω αίτηση και δεν έκανα. Αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου».

Μιλώντας για την ζωή στο κελί, ανέφερε ότι έχει τον μεγάλο αδερφό του Χριστόδουλο εκεί και τον βοηθά.

Ο Σάββας Ξηρός, χαρακτήρισε «ανθρωποφαγία», την αντιμετώπιση που είχε αυτός και η οικογένειά του το 2002 από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του: «άμα ήθελα να κάνω καριέρα, θα είχα κάνει καριέρα. Ήταν ”χρυσή” εποχή για την Αγιογραφία».

Για το τι θα κάνει εάν βγει από την φυλακή, ανέφερε: «Η ζωή είναι μπροστά και η επιβίωση είναι μπροστά. Αν βγω, θα πάω στο χωριό».

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Αν δεν βρεθεί κάποιος πολιτικός φορέας αξιόπιστος, θα πάμε στον γκρεμό», σχολίασε.

Τέλος, για το αν δικαιολογεί την χρήση βίας ως αντίδραση, είπε: «όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, η βία προπορεύεται της βούλησης του ανθρώπου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter